STAP-budget

€ 1000,- subsidie op jouw MBOzaak opleiding met STAP.

Wat is het STAP-budget? Voordelig studeren met STAP.

Je kunt gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kun je jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor je MBOzaak opleiding. Zo wordt de opleiding veel goedkoper! Het doel van het STAP-budget is meer kansen om jouw baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. Op al onze opleidingen kun je STAP-subsidie ontvangen. STAP staat voor Stimulering Arbeidmarkt Positie. Klik hier voor meer informatie over de STAP-regeling.

VOORWAARDEN. WANNEER MAG JE HET STAP-BUDGET AANVRAGEN?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LevenLangLerenKrediet (LLLK).
  • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen.

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan mag je het STAP-budget aanvragen. Hierna lees je hoe het werkt!

Hoe vraag je het aan? STAP aanvragen volg deze stappen.


Gebruikmaken van het STAP-budget is heel gemakkelijk. Eerst meld je jezelf aan voor een opleiding van MBOzaak. Daarna vraag je, online bij het UWV, STAP-budget aan met ons STAP-aanmeldbewijs. Na goedkeuring betaalt UWV ons € 1000,- voor jou. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag aan ons betaald. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. Houd er rekening mee dat UWV verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.

Volg onderstaand stappenplan.
1. VUL HET AANMELDBEWIJS IN
Deze kun je hier downloaden. Hier vind je ook de juiste opleidingscode die je nodig hebt voor het formulier.

2. AANVRAAG
Op 18 september kort vóór 10:00u log je in op het STAP portaal op stapuwv.nl/login met jouw DigID. De wachttijd kan oplopen tot 2,5 uur. Houd daar rekening mee. Als je na 10.00u inlogt is de kans klein dat er nog budget beschikbaar is wanneer je aan de beurt bent.

3. UPLOAD AANMELDBEWIJS
Upload het ingevulde aanmeldbewijs.

4. STUDENT ID-NUMMER
Vul jouw student ID-nummer in. Dit is jouw eigen 06-telefoonnummer. Dit heb je ook ingevuld op je aanmeldformulier.

5. BEVESTIG OPLEIDING
Vul de naam van de opleiding in. De officiële naam van de opleiding vind je op de opleidingspagina op mbozaak.nl. De onderwijsinstelling is Brave Minds B.V.

6. BEVESTIG AANMELDING
Bevestig de rest van de vragen met de data uit jouw aanmeldbewijs. Controleer het overzicht van je aanvraag en klik op volgende. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en geef aan dat je de aanvraag naar waarheid hebt ingevuld en klik op versturen.

7. REACTIE AFWACHTEN
Wacht op reactie van het UWV. Nadat je aanvraag is goedgekeurd krijgen wij hier ook een melding van.

8. UITBETALING
Heb jij jouw opleiding in 1 termijn betaald (in 1 keer)? Dan storten wij dit binnen 60 dagen € 1000 terug op jouw bankrekening, zolang kan het duren voordat de aanmelding door het UWV is verwerkt en betaald. Heb je aangegeven in 4, 12 of 16 termijnen te willen betalen? Dan halen wij de € 1000 van jouw laatste facturen af.

In dit filmpje zie je hoe aanmelden bij UWV werkt.

Aanvraagmomenten. STAP aanvragen op het juiste moment.


Het eerstvolgende aanvraagmoment is 18 september 2023.

Toekenning STAP. De verwerking door MBOzaak


Je ontvangt van UWV bericht als jouw STAP-budget is toegekend. Na deze goedkeuring, ontvangt BRAVE MINDS (MBOzaak is onderdeel van BRAVE MINDS) ook van UWV een melding. MBOzaak ontvangt daarna van UWV voor jou het STAP-budget. Nadat we deze betaling hebben ontvangen van UWV, verwerken wij dit in de financiële administratie. Hoe gaat dit in zijn werk? Dat is afhankelijk van jouw gekozen termijnbetaling:

  • Heb jij jouw opleiding in 1 termijn betaald (in 1 keer)? Dan storten wij binnen 30 dagen € 1000 terug op jouw bankrekening.
  • Heb je aangegeven in 4, 12 of 16 termijnen te willen betalen? Dan halen wij de € 1000 van jouw toekomstige facturen af.

Belangrijke info. Links en downloads STAP-subsidie