STAGE

JE KUNT NIET ALLES UIT BOEKEN HALEN.
De stage is onderdeel van een erkende mbo-opleiding.

DUUR EN VARIATIES.


Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Dit betekent voor de stage dat je minimaal 240 uur stage loopt. Meer mag natuurlijk altijd!
Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior. Er zijn verschillende variaties mogelijk. Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt.

PLANNING EN OPDRACHTEN.


Je bent vrij in de planning van de stage. In overleg met het stagebedrijf kun je bijvoorbeeld één dag per week afstemmen óf twee dagen per week voor een kortere periode. Dit is ook afhankelijk van de wensen van het stagebedrijf.
Tijdens de stage maak je praktijkopdrachten en een stageverslag. Met de praktijkopdrachten kun je, na de uitleg van de docent, zelfstandig aan de slag. Het is wel handig als je met iemand van het stagebedrijf kunt sparren over deze opdrachten. Naast deze opdrachten maak je een stageverslag en houd je in een logboek jouw stage uren bij.

ERKEND LEERBEDRIJF.


Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl (tabblad bedrijven > erkenning leerbedrijf). Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. MBOzaak bemiddeld niet in het vinden van een stageplek. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

BEGELEIDING.


De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door de
student, het stagebedrijf en MBOzaak. Op ongeveer de helft van de opleiding vind een gesprek plaats tussen de school en jouw stagebedrijf. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw voortgang en werken we toe naar een succesvolle afronding van de stage. In overleg met het stagebedrijf ronden we de stage af en lever je jouw verslag en logboek in. Tenslotte presenteer je jouw praktijkopdrachten op school.