• MBO-opleiding 3 | Sport- en bewegingsleider
  Na het afronden van de mbo-opleiding “sport- en bewegingsleider” kun jij aan de slag binnen de sport. Als sport- en bewegingsleider ben je sportief, deskundig, gedreven, sociaal, hulpvaardig en vriendelijk. Je werk bestaat uit het organiseren van sportactiviteiten en wedstrijden, begeleiden en coachen van deelnemers en het eventueel verrichten van EHBO. Is dit de opleiding voor jou?

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding sport- en bewegingsleider is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma sport- en bewegingsleider. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als sport- en bewegingsleider óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau

  OVO | MBO niveau 3

  Kosten

  Vanaf € 295,- per maand

  Erkend

  Ja, crebonummer 25415


PROGRAMMA.
SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER-3.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-3 diploma sport- en bewegingsleider.
Modules >> Praktijkexamens >>
Sportleider als trainer-coach Uitvoering SB-activiteit
Begeleiden deelnemers
Sportleider als lesgever Voorbereiding SB-activiteit<
Sportleider als begeleider 1 Werkzaamheden afstemmen
Informeren deelnemers
Beheer- en onderhoudstaken
Front- en backofficewerkzaamheden
Sportleider als begeleider 2 Netwerken
Deskundigheid
Kwaliteitszorg
Evalueren van SB-werkzaamheden
Sportleider als organisator- en SB-functionaris Opstellen plan
Draaiboek
Uitvoeren wedstrijd, toernooi of evenement
EHBSO Praktijkexamen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.