• MBO-opleiding 3 | Sport- en bewegingsleider

  Werk je graag met mensen? Vind je het leuk om lekker te bewegen en hier anderen voor te motiveren? Dan is deze opleiding misschien wel de match voor jou! Tijdens de mbo-opleiding “sport- en bewegingsleider” leer je anderen sportcoaching geven. Dat kan in groepen zijn maar ook individueel. Dat doe je bijvoorbeeld door sportlessen te geven of toernooien te organiseren. Daar gaan we dan ook mee aan de slag tijdens deze opleiding! Ook hebben we aandacht voor de lichamelijke gezondheid van mensen. Uit welke onderdelen bestaat die en hoe kun je die verbeteren? Dit doen we bijvoorbeeld door het opzetten van persoonlijke trainingsprogramma’s, gericht op het verbeteren van de gezondheid.

  Welke skills zijn belangrijk?
  Een coachende, hulpvaardige houding is een cruciale vaardigheid van een sport- en bewegingsleider. Je vind het leuk om anderen te motiveren en hen doelen te laten behalen, in een sociaal veilig en sportief klimaat. Tijdens de mbo-opleiding sport- en bewegingsleider maak je kennis met verschillende sporten. We zijn dan ook geregeld in de sporthal te vinden! Daar oefenen we direct de theorie over motiveren en coachen. Ook trainen we onszelf in het opzetten van effectieve sportprogramma’s, waarbij de gewenste leerdoelen behaald worden.

  Wat kun je ermee worden?
  Als sport- en bewegingsleider begeleid je mensen bij sport- of bewegingsactiviteiten. Dat kan bijvoorbeeld bij sportscholen- en verenigingen, wellness organisaties of fitness centra, tijdens buurtwerk of in zwembaden. Overal waar je aan de slag gaat, maak je mensen enthousiast voor sport. Je bedenkt activiteiten, waarbij je rekening houdt met jouw klant of de mensen in de groep. Wat vinden zij leuk om te doen én is tegelijk goed voor hun gezondheid?

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding sport- en bewegingsleider is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als sport- en bewegingsleider óf door naar een mbo opleiding op niveau 4.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25908

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 295,- per maand

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 3

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)








PROGRAMMA.
SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER MBO-3.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examens voor het erkende mbo-3 diploma sport- en bewegingsleider.
Modules >> << Praktijkexamens
Didactiek van een les of training Voorbereiding van les of training
Trainingskunde van een les of training Evalueren van een lessenreeks of training
Begeleiden van een les of training Uitvoeren van een les of training
Begeleiden van deelnemers
Organiseren van een evenement Plan van aanpak toernooi of evenement
Uitvoeren van toernooi of evenement
Teamevaluatie
EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) Eerste hulp bij sportongevallen

MBO BASISMODULES 
Het mbo basisprogramma van deze opleiding bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt je aanmelden voor een toelatingstest.





STARTDATA EN LESDAGEN SPORT- EN BEWEGINGSLEIDER

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Nov 2023
Lesdag volgt
Utrecht Feb 2024
Lesdag volgt
Utrecht Mei 2024
Lesdag volgt
Utrecht Sep 2024
Lesdag volgt




STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen.

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, die gerelateerd zijn aan modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.