• MBO-opleiding 4 | Sociaal werker
  Als “sociaal werker” sta je midden in de maatschappij: je stapt makkelijk op mensen af, je bent betrokken en kunt je gemakkelijk inleven in de ander. Je hebt een drive om samen sociale vraagstukken op te lossen. Na je opleiding kun je aan de slag bij veel verschillende organisaties, zoals gemeenten, centra voor werk en inkomen, arbeidsbemiddeling, vluchtelingenwerk, justitiële inrichtingen, slachtofferhulp, verslaafdenzorg, woonorganisaties en zorg- en welzijnsorganisaties. In jouw werk probeer je de zelfstandigheid van jouw cliënt vergroten. Het doel is dat zij zoveel mogelijk mee kunnen doen in de samenleving.

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding sociaal werker is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma sociaal werker. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als sociaal werker óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau:

  OVO | MBO niveau 4

  Kosten:

  Vanaf €295,- per maand

  Erkend:

  Ja, crebonummer 25615


PROGRAMMA.
SOCIAAL WERKER-4.
WeWe gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma sociaal werker-4.
Modules >> Praktijkexamens >>
Sociaal werk Begeleidingsgesprek
Evaluatie van sociaal vraagstuk
Organisatiegebonden taken
Verbeterplan
Sociaal werk 1 Plan van aanpak
Voorlichting
Sociaal werk 2 Behoefteonderzoek
Professionele inbreng
Sociaalwerker Coördinerende taken
Teamoverleg
EHBO Theorie- en praktijkexamen EHBO voor volwassenen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.