• MBO-opleiding 4 | Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen
  Na het afronden van de mbo-opleiding “persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen” (vanaf aug’22 heet deze opleiding persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg) kun jij aan de slag binnen de zorg en welzijn. Als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen heb je een helicopterview. Jij ziet veranderingen in de gezondheid en omgeving van jouw cliënten. Dat betekent dat je kunt denken en werken op micro,- en mesoniveau. Je biedt zorg en ondersteuning aan mensen van alle leeftijden en achtergronden. Dat maakt jouw werk heel veelzijdig!

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau:

  OVO | MBO niveau 4

  Kosten:

  Vanaf €295,- per maand

  Erkend:

  Ja, crebonummer 25478 (vanaf aug ’22 25779)


PROGRAMMA.
PERSOONLIJK BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN-4.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen-4. Het programma sluit je af met een eindgesprek ten behoeve van jouw afstuderen.
Modules >> Praktijkexamens >>
Professioneel werken Afstemmen van werkzaamheden
Werken aan deskundigheid
Bewaken van kwaliteitszorg
Ontwikkeling en omgeving Persoonlijke verzorging
Wonen en huishouden
Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen Versterken van de eigen kracht Ondersteunen maatschappelijke participatie
Coördinerende taken uitvoeren
Methodiek en begeleiden Inventarisatie cliëntvraag Dagbesteding
Onvoorziene en crisissituaties
Ondersteuningsevaluatie
Vaardigheden welzijn Praktijk examen
Maatschappelijke zorg 1 Ondersteunen naastbetrokkenen
Maatschappelijke zorg 2 Ondersteuningsplan schrijven Begeleiding nieuwe colleges
EHBO EHBO voor volwassenen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.