• MBO-opleiding 4 | Retailmanager

  Na het afronden van de mbo-opleiding Retailmanager (oude naam Ondernemer retail) kun je aan de slag in de retail. Met deze mbo-opleiding snap jij als geen ander dat je werknemers moet coachen, sturen en bijstaan zodat iedereen met plezier voor jou in je winkel werkt. Je motiveert ze om de geplande dagomzet te halen. Je stelt werkroosters en planningen op, voert werkoverleg en sollicitatiegesprekken voor toekomstige werknemers. Hieronder lees je er meer over!

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding retailmanager is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma retailmanager. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als retailmanager óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau

  OVO | MBO niveau 4

  Kosten

  Vanaf €330,- per maand

  Erkend

  Ja, crebonummer 25807


PROGRAMMA.
MODULES ONDERNEMER RETAIL | RETAILMANAGER

We gaan aan de slag met onderwerpen als leidinggeven, goederenstromen en commerciële activiteiten voor het erkende mbo-4 diploma retailmanager (deze opleiding heette eerst ondernemer retail/manager retail. 

Modules >> Praktijkexamens >>
Commercieel 1 en 2 Verkoopafhandeling
Teamondersteuning
Klantenservice
Adviesgesprekken
Financieel 1 en 2 Inkoop en verkoop
Offertes en facturen
Goederenstroom Artikelpresentatie
Trens, bedrijfsvoering en visie
Verbeterprocessen
Organisatie profileren in de lokale markt
Management & Leidinggeven Werkplanningen
Beoordelen en ontwikkelen medewerkers
Verzuimbeleid
In- en uitstroom van medewerkers

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.