Niveau 4 MBO-opleidingen bij MBOzaak

Welkom bij MBOzaak, de leukste en snelst groeiende mbo-school van Nederland! Wij zijn een onderwijsinstelling die versnelde mbo-opleidingen aanbiedt op niveau 4. Met mbo-diploma op niveau 4 heb je toegang tot het hbo. Het is sinds 2011 onze missie om ervoor te zorgen dat jij versneld jouw erkende mbo-diploma behaalt.

Waarom een opleiding volgen bij MBOzaak een goed idee is? Omdat jij er écht iets van wil maken en een volgende stap wil zetten. Groeien als mens en groeien in je loopbaan. Voor onze studenten maken wij versneld, deeltijd mbo-onderwijs mogelijk, waarmee we het behalen van een erkend diploma toegankelijker maken.

De BOL, BBL en OVO leerweg in het MBO

Over de wegen die naar Rome leiden.

Er bestaan meerdere leerwegen waarop erkend mbo-onderwijs kan worden ingericht. Dit kan bijvoorbeeld via de BBL-leerweg en de BOL-leerweg. Bij MBOzaak zijn de opleidingen ingericht in de derde leerweg, ook wel OVO genoemd. OVO staat simpelweg voor ‘overig onderwijs’. Op deze manier kunnen wij ons onderwijs flexibel, diplomagericht en versneld inrichten.

Versneld en doelgericht studeren

Yes we can.

Onze erkende mbo-opleidingen worden versneld aangeboden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een modulaire studie, waarbij je steeds 1 vak per keer volgt. Leerdoelen zijn daarbij glashelder. Je weet vooraf goed wat je te wachten staat en wat er nodig is om te slagen. We richten ons vanaf de start op de eindstreep: jouw mbo-diploma! We stellen gerichte doelen vanaf de start van de opleiding tot aan de finish. Een doelgericht en effectief studieprogramma zodat jij binnen 15 maanden je mbo-diploma op zak hebt!Flexibel leren in deeltijd

Werkend leren.

Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Dat maakt dat de opleiding gemakkelijk is te combineren met baan, gezin of stage. Tijdens de opleidingen ga je regelmatig een dag naar school. Ook loop je gemiddeld 1 dag per week stage, tijdens de opleiding. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor zelfstudie of een bijbaan. Er blijft zo genoeg ruimte over om jouw studietijd flexibel in te delen. Heb jij het al druk genoeg? Dan hoef je je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!
In deeltijd leren bij MBOzaak: hoe werkt dat?

Naast de BBL- en de BOL-leerweg, bestaat de derde leerweg (OVO). Wat houdt deze derde leerweg in?

Deze derde leerweg maakt het mogelijk om het onderwijstraject versneld en flexibel in te richten. Op deze manier kunnen studenten hun eigen prioriteiten stellen en hun studietijd grotendeels zelf inrichten. Vanaf het startmoment kijken we doelgericht en effectief naar de finish: het mbo-diploma.
Wat is het verschil tussen niveau 3 en 4?

Het woord ‘niveau’ zegt het eigenlijk al: een niveau 4-opleiding heeft een hogere inhoudelijke moeilijkheidsgraad dan een niveau 3-opleiding. Daarnaast volg je bij een niveau 3-opleiding de mbo-vakken Nederlands, rekenen en Loopbaanoriëntatie & Burgerschap. Op niveau 4 komt hier het mbo-vak Engels als verplicht onderdeel bij. Er bestaan uitzonderingen op de regelingen van de generieken vakken (mbo-vakken). Dit kun je nalezen op de specifieke opleidingspagina’s.
Wat is het verschil tussen MBOzaak en andere scholen zoals ROC, Capabel, NCOI, Scheidegger, LOI?

Bij MBOzaak kun je rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens je studie. We werken met vaste klassen en docenten. Ook wordt studenten studiecoaching aangeboden. Bij andere particuliere onderwijsinstellingen is dit minder het geval en zijn het aantal klassikale lessen beperkt. Daarnaast zijn de opleidingen die je bij andere scholen vindt niet allemaal CREBO-erkend. Hierdoor kan het snel lijken alsof je voordeliger uit bent, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Bij MBOzaak zijn alle opleidingen officieel erkend door de overheid. Ook hebben de opleidingen een goede prijs-kwaliteit verhouding.
Waarom leidt onze bewezen deeltijd-formule tot een hoog slagingspercentage?

Omdat we onze mbo-opleidingen flexibel inrichten, hebben onze studenten de vrijheid om veel van hun eigen studietijd zelf te bepalen. Tijdens de opleiding heb je per 2/3 weken ongeveer 1 lesdag, én loop je 1 dag in de week stage. In totaal kun je uitgaan van ongeveer 25 lesdagen, verdeeld over 15 maanden. De momenten waarop je aan zelfstudie spendeert, bepaal je zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 6 uur per week. Dit valt dus allemaal goed te combineren met een gezin, baan of stage. Deze deeltijd-formule zorgt ervoor dat jij je tijd en aandacht goed kunt verdelen, én op een effectieve manier jouw mbo-diploma behaalt!