Blog over stageopdracht evenement organiseren

Voor mijn MBO opleiding secretaresse heb ik geholpen bij de organisatie van een event. In deze blog vertel ik wat er allemaal bij kwam kijken én wat ik heb geleerd!

Voorbereidingen
Op 28 oktober vond er een event plaats van de MBOzaak. De bijeenkomst was voor de docenten van de MBOzaak, maar ‘s middags zouden er ook mensen komen namens allerlei bedrijven en scholen. We hebben ontzettend veel tijd gestoken in alle voorbereidingen. De uitnodigingen versturen, aanmeldingen verwerken, een draaiboek maken, de spullen voor de goodiebags bestellen en nog veel meer. Hoewel we ruim om tijd begonnen waren met de voorbereidingen kwam de dag van de bijeenkomst al snel dichterbij!

De voorbereiding: badges klaarleggen voor het ontvangst van de bezoekers.

Locatie
De bijeenkomst was in Zoetermeer op één van de locaties van de MBOzaak. De locatie was erg mooi en stond al helemaal in het teken van de bijeenkomst. Er was een beveiliger die de gasten zou ontvangen en er stond een tafel klaar waar de genodigden koffie konden halen en waar de lunch op geserveerd kon worden opgediend. Toen ik daar aankwam waren de meeste docenten van de MBOzaak al aanwezig en kon ik me ook voor het eerst aan ze voorstellen. Veel tijd om gesprekken aan te gaan was er niet, want er moest nog een hoop gebeuren!

Goodiebags
Eén van mijn taken was onder andere het klaarzetten van de goodiebags die we aan het einde van de dag mee zouden geven. We hadden alle spullen daarvoor meegenomen en er ging een hoop in! Het was veel werk maar gelukkig had ik hulp.

blog2

Klaarmaken van de goodiebags.

Lunch
De ochtend vloog voorbij en ik zou meehelpen met het klaarmaken van de lunch voordat de andere genodigden zouden komen. Ze kwamen alleen iets eerder dan gepland en het ochtend programma was nog niet helemaal klaar. Tot die tijd hebben we geprobeerd om ze een warm welkom te geven. En tegelijkertijd moest ik de broodjes gaan smeren en klaarzetten. Ik raakte er lichtelijk gestrest van! En toen besefte ik dat dit van die momenten zijn waar je gewoon rustig moet blijven. Dit is namelijk echt een onderdeel van secretaresse zijn! En ondanks de drukte hadden mensen het wel naar hun zin. En de broodjes vielen ook in de smaak. Dat kon ik weer lekker in mijn zak steken 😉

blog3

Bezoekers bedanken voor hun komst, het uitdelen van het evaluatieformulier.

 

Middagprogramma en afsluiting
Tijden het middag programma ging ik de goodiebags in de gang zetten en de rommel opruimen. Sommige mensen gingen al eerder weg en ik zou bij de uitgang gaan staan en ze bedanken voor hun komst. Ze moesten dan nog een evaluatieformulier invullen en dan zou ik ze een goodiebags meegeven. Veel mensen waar erg positief en gingen met een goed gevoel naar huis. Ik was daar erg blij en opgelucht door. Het was een geslaagde dag!

Door deze bijeenkomst heb ik veel geleerd. Ik heb ervaren dat ik kan presteren onder druk. En dat gaf mij ook weer meer zelfvertrouwen. Ik ben heel erg benieuwd wat ik nog meer kan leren over mezelf en secretaresse zijn. Jullie ook?

Groetjes, Alina

Meer informatie over de opleiding secretaresse van deMBOzaak? Klik dan eens door naar onze opleidingsinformatie of vraag een studiegids aan!