Mijn opleiding secretaresse

Workshop: ‘Styling’: wat is het?
Vandaag hadden we, studenten van de opleiding secretaresse bij de MBOzaak, de workshop ‘Advies in stijl’ van Nicoline van Dijk. We hebben vooral gekeken naar de houding die je aanneemt bij bijvoorbeeld een presentatie of wanneer je mensen ontvangt, maar ook naar de kleding die je draagt en wat je hiermee uitstraalt.

Workshop Styling 1

Wat is een goede manier van jezelf introduceren?

Eerste indruk
Je kunt je op verschillende manieren introduceren. Wat is een goede manier van introduceren en presenteren? We hebben onder andere een aantal tips gekregen:
• Ontspannen en rechtop staan
• Balans vinden in het gebruik van de bewegingen van je handen
• Oogcontact maken.

Jezelf presenteren | kleur en kleding
Daarna bespraken we de kleuren én kleurencombinaties van kleding. Ik heb er nooit zo bij stil gestaan dat de kleur van je kleding zoveel kan vertellen over jezelf! Kleur is een krachtig communicatiemiddel. Ik zal een paar voorbeelden geven over wat bepaalde kleuren uitstralen:

 Kleur  Uitstraling
 Zwart  Krachtig, formeel, elegant
 Rood  Actief, concurrerend, opvallend
 Beige/taupe  Natuurlijk, neutraal, gedistingeerd

En zo straalt elke kleur weer iets anders uit. Als je dat weet kun je, je daar natuurlijk op aanpassen.

Mijn persoonlijke kleur- en kledingadviesWorkshop Styling 2
Daarna kregen we één voor één allemaal persoonlijk kleur advies, waarbij we eerst keken wat ons natuurlijk contrast was. Mijn persoonlijke, natuurlijk contrast is hoog, wat betekent dat ik makkelijk hoge contrasten in kleding kan dragen. Leuk om te weten! Ik draag meestal neutrale, onopvallende kleding maar misschien ga ik toch maar wat gewaagdere kledingcombinaties dragen!

Het visitekaartje van een bedrijf
Deze workshop was leuk en interessant, maar daarnaast ook ontzettend leerzaam! Het heeft me bewuster gemaakt van de kleding die ik draag en wat ik daarmee uitstraal. Als ik straks secretaresse ben is dit belangrijk. Als secretaresse ben jij degene die het bedrijf als het ware presenteert. Ik ben een visitekaartje van het bedrijf!

Zo ben ik vandaag weer een stapje verder gekomen in mijn proces om secretaresse te worden. De volgende workshop zal gaan over communiceren. Benieuwd naar die ervaring? Blijf dan vooral meelezen! Ik houd jullie nog even in spanning!

Groetjes,
Alina

Meer informatie over de opleiding secretaresse van deMBOzaak? Klik dan eens door naar onze opleidingsinformatie of vraag een studiegids aan!

Meer informatie over Nicoline van Dijk en haar bedrijf ‘Advies in Stijl’? Lees dan het blog ‘Unieke gastcolleges bij de MBO opleiding Secretaresse‘!