• MBO-opleiding 4 | Medewerker HRM
  Met de mbo-opleiding Medewerker human resource management (HRM) maak je kennis met de verschillende onderdelen van het werk. Denk daarbij aan arbeidsrecht, de arbeidsmarkt, re-integratie en personeelswerk. Je leert hoe je dossiers kunt opbouwen en bijhouden. In dit werk heb je veel gesprekken met medewerkers, dus gesprekstechnieken oefen je ook.

  Als medewerker human resource management (hrm) weet je alles over de regels en wetten op het gebied van personeel en werk. Je houdt je bezig met het zoeken, aannemen en bemiddelen van personeel. Je zorgt ervoor dat alles voor het personeel goed is geregeld. Denk daarbij aan taken als de salarissen overmaken, contracten opstellen en vakantiedagen bijhouden. Je werkt daardoor veel met verschillende computerprogramma’s. Je geeft vaak informatie en advies aan het personeel. Soms moet je dingen uitzoeken en op een rijtje zetten. Je werkt veel met mensen. Dat is boeiend, maar soms ook moeilijk. Mensen komen ook met problemen naar je toe.

  Als gediplomeerd Medewerker human resource management (HRM) kun je op de personeelsafdeling van een bedrijf, organisatie of (overheids)instelling gaan werken. Het is een mooi beroep met veel arbeidsmarktkansen omdat HR zich bij ieder bedrijf afspeelt.

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding Medewerker human resource management (HRM) is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma Medewerker HRM. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als Medewerker HRM óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie behaal je versneld jouw diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. De opleiding is goed te combineren met een baan. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau:

  OVO | MBO niveau 4

  Kosten:

  Vanaf €295,- per maand

  Erkend:

  Ja, crebonummer 25146 (vanaf aug’22 25756)


PROGRAMMA.
MEDEWERKER HUMAN RESOURCE MANAGEMENT
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma medewerker human resource management (deze opleiding heet vanaf aug’22 Legal, insurance & HR specialist)
Modules >> Praktijkexamens >>
Corporate communicatie Standaardcorrespondentie Werkprocedure
Basiskennis recht Klantdossier
Publiek recht Informatie en advies Vervolgprocedures
Privaatrecht Adviesgesprek
Analyse communicatielijnen
Digitaal dossier
Human resource management Vacatureteksten
Personeelsdossier
Administratieve werkzaamheden
Verzuimadministratie
Werkgeversverklaring
Bijeenkomsten
Memo
Managementinformatie
Softwarepakket
Declaraties
Payroll

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren, tenminste 240 uur, kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.