VERSNELD. ERKEND. PERSOONLIJK. MBO.

Unleash your true potential.

ONZE SPORT & VEILIGHEID OPLEIDINGEN


 • Leefstijlcoach | MBO 4

  Is sport je passie en kun je goed regelen en organiseren?


 • Buurtsportcoach | MBO 4

  Wil je buurt-, onderwijswijs- en sport-activiteiten organiseren en coördineren?


 • Bewegingsagoog | MBO 4

  Wil je anderen helpen om (weer) in beweging te komen?


 • Sport- en bewegingsleider | MBO 3

  Lijkt het je leuk om zelfstandig sportcoaching of sporttoernooien te organiseren?


 • Trainer-coach/instructeur | MBO 4

  Ben je een sportief type? Dan is het beroep trainer-coach/instructeur iets voor jou.


 • Handhaver Toezicht & Veiligheid | MBO 3

  Vind jij het een uitdaging om de veiligheid op straat te waarborgen? Krijg de juiste bevoegdheden met dit diploma.

ONZE SPORT & VEILIGHEID-STUDENT: WIE IS DAT?

De studenten die een beroepsopleiding volgen in de Sport & Veiligheidssector zijn sportief ingesteld en houden ervan om actief bezig te zijn. Er is een groep die zich echt focust op sport, bewegen en coaching. Er zijn ook studenten die juist een andere weg kiezen in deze sector en zich opleiden tot handhaver toezicht en veiligheid. Zij vinden hun uitdaging in het waarborgen van de veiligheid op straat.

Leren in deeltijd: welke skills zijn belangrijk?
De deeltijdstudent is doelgericht en gaat er echt voor. In dit onderwijs zijn zaken zoals timemanagement, planning en een proactieve houding hebben erg belangrijk. Naast de lessen die je volgt, kun je zelf de momenten kiezen waarop je met je studie bezig bent. De tijd die er overblijft, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!

Diploma behaald? Klaar voor jouw toekomst!
Als je een opleiding binnen de sportsector hebt afgrond, betekent dit dat je sportief bent aangelegd en dit dus ook in je baan gaat toepassen. Begeleiden, activiteiten organiseren en leidinggeven: allemaal vaardigheden die jou goed liggen. Of je nu gaat werken bij een fitnesscentrum, een zwembad of een sportvereniging: je bent bezig met sport en brengt jouw passie hiervoor aan anderen over.
De gediplomeerden van de opleiding Handhaver, toezicht en veiligheid komen terecht bij de gemeente, stadstoezicht, politie of parkbeheer. Je houdt de straten leefbaar en veilig. Je houdt daarbij goed in de gaten of iedereen zich aan de regels houdt.

Veelgestelde vragen over onze Sport & Veiligheid opleidingen

Waar kom ik terecht na een sportopleiding?

Je hebt een opleiding afgerond in een sportrichting. Dat betekent dat je sportief bent aangelegd en dit in je baan gaat toepassen. Begeleiden, activiteiten organiseren en leidinggeven: allemaal vaardigheden die jou goed liggen. Of je nu gaat werken bij een fitnesscentrum, een zwembad of een sportvereniging: je bent bezig met sport en brengt jouw passie hiervoor aan anderen over.  
Na de opleiding: nog even doorleren of gaan werken?

42% van de studenten in deze sector gaat direct aan het werk. Het grootste deel van de studenten uit deze sector kiest ervoor om nog even door te leren.
Wat is mijn investering in een sportopleiding bij MBOzaak?

Aan elke opleiding van MBOzaak zijn €100 inschrijfkosten verbonden. Een sportopleiding kost tussen de 4350 en de 7040 euro. De prijs is afhankelijk van het niveau en het aantal termijnen dat je kiest. Betaal je in één keer? Dan heb je bijna 10% korting op het totaalbedrag. Je vindt de specifieke informatie voor jouw opleiding op de desbetreffende pagina.
Uit welke onderdelen bestaat een opleiding bij MBOzaak?

Alle sportopleidingen bij MBOzaak bestaan uit 4 essentiële onderdelen: vakinhoudelijke vakken (beroepsgericht en specifiek), mbo-vakken, stage en keuzedelen. Alles afgerond? Streep eronder en jij hebt jouw mbo-diploma op zak!
Hoe ziet de planning eruit van een opleiding bij MBOzaak?

De opleiding is ingesteld op 15 maanden. In deze periode komen de modules één voor één voorbij. Per blok volg je 2 à 3 modules (ook wel: vakken). Na elk blok volgt er een examenweek waarin je alle gevolgde vakken samen afsluit. Daarna start er weer een nieuw blok. Deze duidelijke planning zorgt ervoor dat jij het overzicht niet kwijtraakt.
Kan ik een studie bij MBOzaak goed combineren met mijn baan/stage/gezin?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Je hebt regelmatig een lesdag van 9.30u tot 15.30u. Daarnaast ben je ongeveer 6 uur in de week kwijt aan zelfstudie. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!Heb je nog een andere vraag?

Check onze veelgestelde vragen bij contact.