• MBO-opleiding 4 | Office – en management support specialist

  Vind jij het leuk om een representatieve sleutelrol te hebben binnen een organisatie? Als office- en management support specialist ben jij hét eerste aanspreekpunt voor klanten, zowel intern als extern. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf en het is cruciaal dat je een goede, eerste indruk maakt. Ook heb je direct contact met het management of de directie. Je neemt hen veel regelwerk uit handen. Bijvoorbeeld door het versturen van mailings, maken van afspraken en het organiseren van reizen en bijeenkomsten. Het management steunt op jou! Je bent klant- en servicegericht ingesteld en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Het controleren van contracten en facturen kan soms een taak zijn van de office- en management support specialist; cijfermatig inzicht is daarom ook een onderwerp in deze opleiding. In deze job kom je ook veel taken in de zakelijke correspondentie tegen, zoals in het opstellen van brieven en e-mails, maar ook in het bijhouden van de website, social media en het intranet. Je voert de huisstijl door en checkt teksten op spelling en aansluiting bij de doelgroep. De belangrijkste taken van een office- en management support specialist zijn:

  • Je bent het aanspreekpunt voor klanten
  • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie
  • Je voert office & management support taken uit
  • Je handelt administratieve en financiële zaken af
  • Je levert managementinformatie
  • Je organiseert interne bijeenkomsten

  Welke skills zijn belangrijk?
  Het management steunt op jou. Daarom is het belangrijk dat je betrouwbaar bent en gemaakte afspraken nakomt. Dit werk brengt vaak deadlines met zich mee, dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent. Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken en hebt cijfermatig inzicht. Je bent klant – en servicegericht en vindt het belangrijk dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Netjes en secuur werken is dan belangrijk. Omdat je taken hebt in de zakelijke communicatie, is een goede beheersing van Nederlands ook van belang. Je bent sociaal, zakelijk en precies. Planmatig werken is ook belangrijk voor de office- en management support specialist.

  Wat kun je ermee worden?
  Na het afronden van de mbo-opleiding office- en management support specialist kun je aan de slag als management – of directie assistent. Je kan komen te werken op de administratie, receptie of het secretariaat van veel verschillende bedrijven en instellingen. Je kunt bijvoorbeeld werken bij kleine, middelgrote of grote bedrijven en organisaties. Maar je kunt ook bij een gemeente aan het werk of ondersteunend werk doen voor ZZP’ers.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding office- en management support specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als office- en management support specialist óf door naar een hbo opleiding.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25728

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering
  Vanaf €330 ,- per maand 

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau
  MBO niveau 4

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)

  Onder de 18 jaar?
  Te koppelen met MHBO College


PROGRAMMA.
OFFICE- EN MANAGEMENT SUPPORT SPECIALIST-4.
We gaan aan de slag met het volgende programma voor het erkende mbo-4 diploma office- en management support specialist.
Modules >> <<Praktijkexamens
Vaardigheden en tools A Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools A
Vaardigheden en tools B Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools B
Digitale vaardigheden (Word, Excel, Powerpoint, Acces en Outlook) Praktijkexamens Vaardigheden en tools A & B
Managementinformatie en interne bijeenkomsten Praktijkexamens (2) Managementinformatie en interne bijeenkomsten
Corporate communicatie Praktijkexamen Corporate communicatie
Administratie en financiën 1 Praktijkexamen Administratie en financiën 1
Administratie en financiën 2 Praktijkexamen Administratie en financiën 2

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN
OFFICE- EN MANAGEMENT SUPPORT SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Nov 2023
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Mei 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Sep 2024
Lesdag volgt
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.