• MBO-opleiding 4 | Office – en management support specialist

  Vind jij het leuk om een representatieve sleutelrol te hebben binnen een organisatie? Als office- en management support specialist ben jij hét eerste aanspreekpunt voor klanten, zowel intern als extern. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf en het is cruciaal dat je een goede, eerste indruk maakt. Ook heb je direct contact met het management of de directie. Je neemt hen veel regelwerk uit handen. Bijvoorbeeld door het versturen van mailings, maken van afspraken en het organiseren van reizen en bijeenkomsten. Het management steunt op jou! Je bent klant- en servicegericht ingesteld en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Het controleren van contracten en facturen kan soms een taak zijn van de office- en management support specialist; cijfermatig inzicht is daarom ook een onderwerp in deze opleiding. In deze job kom je ook veel taken in de zakelijke correspondentie tegen, zoals in het opstellen van brieven en e-mails, maar ook in het bijhouden van de website, social media en het intranet. Je voert de huisstijl door en checkt teksten op spelling en aansluiting bij de doelgroep. De belangrijkste taken van een office- en management support specialist zijn:

  • Je bent het aanspreekpunt voor klanten
  • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie
  • Je voert office & management support taken uit
  • Je handelt administratieve en financiële zaken af
  • Je levert managementinformatie
  • Je organiseert interne bijeenkomsten

  Welke skills zijn belangrijk?
  Het management steunt op jou. Daarom is het belangrijk dat je betrouwbaar bent en gemaakte afspraken nakomt. Dit werk brengt vaak deadlines met zich mee, dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent. Je kunt je zowel schriftelijk als mondeling goed uitdrukken en hebt cijfermatig inzicht. Je bent klant – en servicegericht en vindt het belangrijk dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Netjes en secuur werken is dan belangrijk. Omdat je taken hebt in de zakelijke communicatie, is een goede beheersing van Nederlands ook van belang. Je bent sociaal, zakelijk en precies. Planmatig werken is ook belangrijk voor de office- en management support specialist.

  Wat kun je ermee worden?
  Na het afronden van de mbo-opleiding office- en management support specialist kun je aan de slag als management – of directie assistent. Je kan komen te werken op de administratie, receptie of het secretariaat van veel verschillende bedrijven en instellingen. Je kunt bijvoorbeeld werken bij kleine, middelgrote of grote bedrijven en organisaties. Maar je kunt ook bij een gemeente aan het werk of ondersteunend werk doen voor ZZP’ers.


  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding office- en management support specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als office- en management support specialist óf door naar een hbo opleiding.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25728

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering
  Vanaf €330 ,- per maand 

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau
  MBO niveau 4

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)

  Onder de 18 jaar?
  Te koppelen met MHBO College


PROGRAMMA.
OFFICE- EN MANAGEMENT SUPPORT SPECIALIST-4.
We gaan aan de slag met het volgende programma voor het erkende mbo-4 diploma office- en management support specialist.
Modules >> <<Praktijkexamens
Vaardigheden en tools A Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools A
Vaardigheden en tools B Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools B
Digitale vaardigheden (Word, Excel, Powerpoint, Acces en Outlook) Praktijkexamens Vaardigheden en tools A & B
Managementinformatie en interne bijeenkomsten Praktijkexamens (2) Managementinformatie en interne bijeenkomsten
Corporate communicatie Praktijkexamen Corporate communicatie
Administratie en financiën 1 Praktijkexamen Administratie en financiën 1
Administratie en financiën 2 Praktijkexamen Administratie en financiën 2

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waar kom ik terecht als ik een opleiding in de Business & Supportsector heb afgerond?

Als je een opleiding hebt afgerond in business support en officemanagement hebt afgerond, ben je een onmisbare duizendpoot voor een bedrijf of kantoor. Je hebt een ondersteunde rol: je schrijft verslagen en teksten, stelt agenda’s op en helpt de directie of manager waar nodig. Je kent het bedrijf als je broekzak. Jij houdt je bezig met communicatie, marketing, financiën en de wet- en regelgeving. Dit alles zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent en op allerlei plekken aan de slag kan gaan!
Na de opleiding: nog even doorleren of gaan werken?

Het is 50/50 voor de afgestudeerden van een business support en officemanagement-opleiding: de helft leert nog even door en de andere helft gaat gelijk aan de slag. Een bovengemiddeld aantal studenten zijn tevreden over de voorbereiding op de arbeidsmarkt.
Wat is mijn investering in een business support en officemanagement opleiding bij MBOzaak?

Aan elke opleiding van MBOzaak zijn €100 inschrijfkosten verbonden. De Business & Supportopleidingen kosten tussen de 4000 en de 5280 euro. De prijs is afhankelijk van het niveau en het aantal termijnen dat je kiest. Betaal je in één keer? Dan heb je bijna 10% korting op het totaalbedrag. Je vindt de specifieke informatie voor jouw opleiding op de desbetreffende pagina.
Uit welke onderdelen bestaat een opleiding bij MBOzaak?

Alle Business & Supportopleidingen bij MBOzaak bestaan uit 4 essentiële onderdelen: vakinhoudelijke vakken (beroepsgericht en specifiek), mbo-vakken, stage en keuzedelen. Alles afgerond? Streep eronder en jij hebt jouw mbo-diploma op zak!
Hoe ziet de planning eruit van een opleiding bij MBOzaak?

De opleiding is ingesteld op 15 maanden. In deze periode komen de modules één voor één voorbij. Per blok volg je 2 à 3 modules (ook wel: vakken). Na elk blok volgt er een examenweek waarin je alle gevolgde vakken samen afsluit. Daarna start er weer een nieuw blok. Deze duidelijke planning zorgt ervoor dat jij het overzicht niet kwijtraakt.
Kan ik een studie bij MBOzaak goed combineren met mijn baan/stage/gezin?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Je hebt regelmatig een lesdag van 9.30u tot 15.30u. Daarnaast ben je ongeveer 6 uur in de week kwijt aan zelfstudie. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!

STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.


STARTMOMENTEN OFFICE- EN MANAGEMENT SUPPORT SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Start >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Utrecht Mei 2024
Rotterdam Mei 2024
Utrecht Sep 2024
Rotterdam Sep 2024