• MBO-opleiding 4 | Marketing & Communication specialist

  Jij weet hoe je een merk goed neerzet! Je denkt in creatieve oplossingen en kiest de juiste strategie op basis van het marktonderzoek dat je hebt gedaan. Tijdens de opleiding ‘marketing en communication specialist’ leer je hoe je marktonderzoek opzet en hoe je de resultaten gebruikt om jouw product of dienst goed in de markt te zetten. Je leert hoe je communicatie- en mediaplannen opstelt. Styling, naamgeving, slogans, verpakkingen, álles heeft invloed op de klantbeleving. Je onderzoekt en analyseert, samen met collega’s, de markt en de klant.  Samen komen jullie tot een spetterend communicatie- of marketing concept mét haalbaar en glashelder plan van aanpak. Wat zijn de belangrijkste taken van een marketing en communication specialist?

  • Je doet allerlei werkzaamheden in de zakelijke dienstverlening
  • Je verzorgt marketing en (interne) communicatietrajecten
  • Je levert managementinformatie
  • Je verzorgt marketing- en communicatieactiviteiten
  • Je voert marktonderzoeken uit

  Welke skills zijn belangrijk?
  In de marketing werk je samen met allerlei verschillende mensen, zoals collega’s, leidinggevenden en klanten. Goed communiceren, waarbij je jezelf goed kunt inleven de ander, is dan belangrijk. Dat is ook belangrijk voor een succesvolle marketing, waarbij je de klant goed moet kunnen doorgronden. Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve marketing vaardigheden (online en offline) zijn daarna cruciaal, om een goede vertaling te maken naar marketinguitingen. Je bent goed in marktonderzoek, kunt de vergaarde data goed analyseren en zo komen tot een origineel, creatief marketing concept.

  Wat kun je ermee worden?
  Als gediplomeerd specialist marketing en communication kom je te werken in de communicatie, marketing of public relations (PR). Dit kan bij zijn bij allerlei organisaties in de profit (commerciële) sector, zoals bij evenementen- en/of reclamebureaus of in de non-profit (overheid) sector, op een afdeling communicatie of PR. Overal waar je werkt, breng je producten of diensten onder de aandacht.


  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding specialist marketing en communication is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als specialist marketing en communication óf door naar het hbo. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hbo-opleidingen:

  • hbo-opleiding commerciële economie
  • hbo-opleiding bedrijfskunde
  • hbo-opleiding marketing, sales en communicatie
  • hbo-opleiding sales- en accountmanagement

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25727

  Duur

  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd

  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 330,- per maand

  Studiebegeleiding

  Ja, studiecoaching

  Locatie

  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Leerweg

  Flexibele leerweg (OVO)

  Onder de 18 jaar?
  Te koppelen met MHBO College


PROGRAMMA.
MODULES MARKETING & COMMUNICATION SPECIALIST

We gaan aan de slag met onderwerpen als marketing, sales, communicatie en economie voor het erkende mbo-4 diploma marketing en communication specialist.

Modules >> << Examens
Vaardigheden en tools-1 Praktijkexamen klantrelaties
Praktijkexamen zakelijke communicatie
Vaardigheidsexamen beroepsgericht Engels
Vaardigheden en tools-2 Praktijkexamen managementinformatie en rapportage
Praktijkexamen operationeel plan
Digitale vaardigheden Deze vaardigheden pas je toe bij de overige kennis- en praktijkexamens
Marketing en marketing planning Kennisexamen marketing en marketingplanning
Marketingcalculaties Vaardigheidsexamen marketingcalculaties
Communicatieplanning Kennisexamen communicatieplanning
Praktijkexamen communicatieplanning
Marktonderzoek Vaardigheidsexamen marktonderzoek
Praktijkexamen marktonderzoek

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waar kom ik terecht als ik een opleiding in de Business & Supportsector heb afgerond?

Als je een opleiding hebt afgerond in business support en officemanagement hebt afgerond, ben je een onmisbare duizendpoot voor een bedrijf of kantoor. Je hebt een ondersteunde rol: je schrijft verslagen en teksten, stelt agenda’s op en helpt de directie of manager waar nodig. Je kent het bedrijf als je broekzak. Jij houdt je bezig met communicatie, marketing, financiën en de wet- en regelgeving. Dit alles zorgt ervoor dat je breed inzetbaar bent en op allerlei plekken aan de slag kan gaan!
Na de opleiding: nog even doorleren of gaan werken?

Het is 50/50 voor de afgestudeerden van een business support en officemanagement-opleiding: de helft leert nog even door en de andere helft gaat gelijk aan de slag. Een bovengemiddeld aantal studenten zijn tevreden over de voorbereiding op de arbeidsmarkt.
Wat is mijn investering in een business support en officemanagement opleiding bij MBOzaak?

Aan elke opleiding van MBOzaak zijn €100 inschrijfkosten verbonden. De Business & Supportopleidingen kosten tussen de 4000 en de 5280 euro. De prijs is afhankelijk van het niveau en het aantal termijnen dat je kiest. Betaal je in één keer? Dan heb je bijna 10% korting op het totaalbedrag. Je vindt de specifieke informatie voor jouw opleiding op de desbetreffende pagina.
Uit welke onderdelen bestaat een opleiding bij MBOzaak?

Alle Business & Supportopleidingen bij MBOzaak bestaan uit 4 essentiële onderdelen: vakinhoudelijke vakken (beroepsgericht en specifiek), mbo-vakken, stage en keuzedelen. Alles afgerond? Streep eronder en jij hebt jouw mbo-diploma op zak!
Hoe ziet de planning eruit van een opleiding bij MBOzaak?

De opleiding is ingesteld op 15 maanden. In deze periode komen de modules één voor één voorbij. Per blok volg je 2 à 3 modules (ook wel: vakken). Na elk blok volgt er een examenweek waarin je alle gevolgde vakken samen afsluit. Daarna start er weer een nieuw blok. Deze duidelijke planning zorgt ervoor dat jij het overzicht niet kwijtraakt.
Kan ik een studie bij MBOzaak goed combineren met mijn baan/stage/gezin?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Je hebt regelmatig een lesdag van 9.30u tot 15.30u. Daarnaast ben je ongeveer 6 uur in de week kwijt aan zelfstudie. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!

STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.


STARTMOMENTEN MARKETING & COMMUNICATION SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Start >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Utrecht Mei 2024
Rotterdam Mei 2024
Utrecht Sep 2024
Rotterdam Sep 2024