• MBO-opleiding 4 | Legal, insurance & HR services specialist
  Wil jij graag weten hoe het écht in elkaar zit? Ben jij onderzoekend van aard en vind je het leuk om te graven in wetteksten en regelingen? Dan is deze opleiding dé match met jou! Bij de ‘mbo-opleiding legal, insurance & HR service specialist’ draait het om de kleine lettertjes. Wat kan er wel, en wat mag er niet? Contracten, bepalingen en regelingen, jij leest ze als geen ander én kunt ze vertalen voor anderen. Zo weet jij straks precies hoe je anderen helpt, wanneer zij vragen hebben over regels, wetten en procedures. De belangrijkste taken van een legal, insurance & HR services specialist zijn:

  • Je bent het aanspreekpunt voor klanten
  • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie
  • Je ondersteunt bij juridische en HR adviestrajecten
  • Je levert managementinformatie
  • Je stelt standaarddocumenten op

  Tijdens de opleiding doe je een brede kennis op over juridische zaken, wet- en regelgeving rondom sociale zekerheid. Je leert hoe je je weg kunt vinden in wetboeken en jurisprudentie. Human resource en cao’s komen ook voorbij tijdens de opleiding. En ook leer je over financiële processen als loon- en inkomstenbelasting, toeslagen, aanmaningen enzovoort. Je weet alles over het toepassen van wet- en regelgeving binnen verschillende terreinen, zoals belasting en personeelszaken. Als medewerker op een juridische afdeling of personeelszaken word je vaak geconfronteerd met complexe vraagstukken.

  Welke skills zijn belangrijk?
  Jij bent onderzoekend, communicatief vaardig en kunt nauwkeurig werken. Zaken die niet volgens de procedure gaan of anderszins afwijken, vallen jou op. De informatie waarmee je werkt is vertrouwelijk: jij stelt je neutraal en zorgvuldig op. Dat betekent ook vaak dat je werkt onder strenge geheimhoudingsplicht. Zelfstandig standaardprocedures volgen is voor jou geen probleem. Ook weet je hoe je moet rapporteren wat je hebt ondervonden, zodat er iets mee gedaan kan worden.

  Wat kun je ermee worden?
  Na het afronden van de mbo-opleiding legal, insurance & HR services specialist kun je aan de slag op de administratie van veel verschillende bedrijven, instellingen of gemeentes. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als juridisch-administratief medewerker bij een advocatenkantoor, als assistent makelaar bij een makelaarskantoor of als HR-medewerker op een personeelsafdeling. Je kunt daarbij werken bij kleine, middelgrote of grote bedrijven en organisaties.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding mbo-opleiding legal, insurance & HR service specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als mbo-opleiding legal, insurance & HR service specialist óf door naar een hbo opleiding.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25726

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering
  Vanaf €330,- per maand

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau
  MBO niveau 4

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)  Onder de 18 jaar?
  Te koppelen met MHBO College


PROGRAMMA.
LEGAL, INSURANCE & HR SERVICES SPECIALIST
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma Legal, insurance & HR services specialist.
Modules >> <<Praktijkexamens
Vaardigheden en tools A Praktijkexamens (2) vaardigheden en tools A
Vaardigheden en tools B Praktijkexamens (2) vaardigheden en tools B
Digitale vaardigheden (Word, Excel, Powerpoint, Acces en Outlook) Praktijkexamens vaardigheden en tools A & B
Juridisch basis Kennisexamens basiskennis Recht
Praktijkexamen recht
Sociale zekerheidsrecht Kennisexamen brede kennis sociale zekerheidsrecht
Praktijkexamen sociale zekerheidsrecht
Arbeidsrecht & HR Kennisexamen brede kennis arbeidsrecht en HR
Praktijkexamen arbeidsrecht
Bestuurs- en staatsrecht Kennisexamen brede kennis bestuurs- en staatsrecht
Belastingrecht en verzekeringsrecht Kennisexamen brede kennis Belastingrecht en verzekeringsrecht

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN
LEGAL, INSURANCE & HR SERVICES SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.
SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Nov 2023
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Mei 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Sep 2024
Lesdag volgt
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.