• MBO opleiding Leefstijlcoach

  Is sport je passie en kun je goed regelen en organiseren? Als ‘leefstijlcoach’ organiseer je workshops, clinics en evenementen om mensen aan het sporten te krijgen. Ben je sportief én commercieel ingesteld? Dan is dit een beroep voor jou. Je organiseert sportactiviteiten en -evenementen. Daarbij geef je leiding aan medewerkers in je organisatie. Je werkt samen met veel soorten mensen, zoals sporters, trainers, vrijwilligers en sponsors.Wat zijn de belangrijkste taken van een leefstijlcoach?

  • Je biedt sport-en bewegingsprogramma’s aan
  • Je voert sport- en bewegingsprojecten uit en coördineert
  • Je coacht en begeleidt deelnemers aan jouw programma’s
  • Je organiseert wedstrijden, toernooien en evenementen
  • Je houdt contact met deelnemers
  • Je bewaakt de kwaliteit, evalueert en verbetert.

  Als buurtsportcoach vind je het leuk om anderen te motiveren en hen doelen te laten behalen, in een sociaal veilig en sportief klimaat. Tijdens de mbo-opleiding maak je kennis met verschillende sporten. We zijn dan ook geregeld in de sporthal te vinden! Daar passen we de theorie direct toe in de praktijk.

  Welke skills zijn belangrijk?

  Je leert sport- en bewegingsactiviteiten voor te bereiden, op te zetten en uit te voeren. Je leert hoe je deelnemers met enthousiasme kan laten mee doen. Je leert dan ook stimulerend leiding geven. Natuurlijk leer je coachen, begeleiden en instructie geven. Veiligheid en hygiëne zijn ook belangrijk.

  Wat kun je ermee worden?

  Als leefstijlcoach werk je bij sportverenigingen, wellnes, fitnesscentra, buurtwerk, zwembaden of andere organisaties die zich bezighouden met sport. Soms maak je daarbij deel uit van een team professionals, waarin bijvoorbeeld ook paramedici zijn vertegenwoordigd. Je kunt ook jouw eigen bedrijf starten in de lifestyle en sport. Mogelijkheden genoeg!

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleidingen is de verkorte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als leefstijlcoach óf door naar het hbo. Je kunt dan denken aan de volgende hbo-opleidingen: hbo fysiotherapie, hbo sportkunde of hbo alo (sportdocent).

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25910

  Duur

  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd

  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 425,- per maand

  Studiebegeleiding

  Ja, studiecoaching

  Locatie

  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Leerweg

  Flexibele leerweg (OVO)
PROGRAMMA.
LEEFSTIJLCOACH-4.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma leefstijlcoach-4. De modules en praktijkexamens zijn een voorbeeld van hoe je programma er ongeveer eruit komt te zien.
Modules >> << Praktijkexamens
Didactiek van een les of training Voorbereiding van les of training
Trainingskunde van een les of training Evalueren van een lessenreeks of training
Begeleiden van een les of training Uitvoeren van een les of training
Begeleiden van deelnemers
Organiseren van een evenement Plan van aanpak toernooi of evenement
Uitvoeren van toernooi of evenement
Teamevaluatie
Projecten coördineren Projectplanning
Coördineren en leidinggeven
Leefstijl en beweegprogramma ontwikkelen
Uitvoeren en evalueren van een beweegprogramma/-project
Leefstijlcoaching Beginsituatie-onderzoek
Ontwikkelen van leefstijl- en beweegprogramma

EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) Eerste hulp bij sportongevallen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN
LEEFSTIJLCOACH

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Sep 2023
Lesdag nog niet bekend
Utrecht Feb 2024
Lesdag nog niet bekend
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.

VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK.