• MBO-opleiding (Junior) Accountmanager
  Tijdens de mbo-opleiding (junior) accountmanager leer je hoe je onderzoek kan doen naar de klant, het product en de markt. Ook leer je hoe je verkoopgesprekken kunt voeren en hoe je onderhandelt over prijs en voorwaarden. Offertes opstellen, relatiebeheer, bedrijfsadministratie en -economie komen ook voorbij tijdens deze opleiding tot (junior) accountmanager. Ben je klantgericht? Wil je een organisatie laten groeien door nieuwe klanten te werven? Of door goed te zorgen voor het bestaande klantenbestand? Dan is de opleiding accountmanager zeker iets voor jou!

  Als (junior) accountmanager onderhoud je contacten met grote en belangrijke klanten. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten, en gaat er ook op bezoek. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen.

  Als gediplomeerd (junior) accountmanager kun je bij veel verschillende bedrijven terecht. In het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in de groothandel, internationale handel, distributiesector of logistiek.

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding (junior) accountmanager is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma (junior) accountmanager. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als (junior) accountmanager óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • Leerweg & Niveau

  OVO, deeltijd | MBO Niveau 4

  Kosten

  Vanaf €330,- per maand

  Erkend

  Ja, crebonummer 25132


PROGRAMMA.
MODULES ACCOUNTMANAGER
We gaan aan de slag met onderwerpen als marketing, sales, communicatie en natuurlijk accountmanagement voor het erkende mbo-4 diploma (junior) accountmanager.
Modules >> Praktijkexamens >>
Marketing en communicatie 1 Praktijkexamen Verkoopactie
Marketing en communicatie 2 Promotieactiviteiten
Webcare
Algemene economie Voorbereiding verkooptraject
Commerciële calculaties Verkoopgesprek en prijsberekening
Marktonderzoek Marktverkenning
Sales & Service Klantgesprek
Verkooporder
Bewaking traject
Klantcontact
Klachtafhandeling
Accountmanager Accountanalyse
Accountplan
Actieplan
Evaluatierapport
Netwerken

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.