• MBO-opleiding (junior) Accountmanager

  Ben je klantgericht? En wil je een organisatie laten groeien, door goed te zorgen voor jouw klantenbestand? Dan is de opleiding accountmanager misschien wel dé match voor jou! De accountmanager houdt het midden tussen een salesmanager en relatiebeheerder. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor een aantal klanten van een bedrijf. Tijdens de mbo-opleiding (junior) accountmanager leer je hoe je onderzoek doet naar de klant, het product en de markt. Ook leer je hoe je verkoopgesprekken voert en hoe je onderhandelt over prijs en voorwaarden. Offertes opstellen, relatiebeheer, bedrijfsadministratie en -economie zijn dan ook belangrijke onderwerpen tijdens de opleiding (junior) accountmanager. Je informeert klanten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Wat zijn de belangrijkste taken van een (junior) accountmanager?

  • Je voert accountanalyses uit en stelt accountplannen op
  • Je bouwt aan je netwerk en onderhoudt dit
  • Je verzamelt klant-, product- en marktinformatie
  • Je doet voorstellen voor verkoop- en marketingbeleid
  • Je gaat achter nieuwe klanten en opdrachten aan
  • Je doet prijsberekeningen en verzorgt ordertrajecten
  • Je onderhoudt je klantcontacten en zorgt voor de aftersales

  Welke skills zijn belangrijk?
  Alleen wanneer je jezelf verdiept in een klantorganisatie en écht luistert, kun je met goede oplossingen komen. Luisteren en analyseren zijn dan cruciale vaardigheden. Om de klant vervolgens een goed, passend advies te kunnen geven, is het belangrijk dat je de producten en diensten in het aanbod goed kent. Als accountmanager bouw je een relatie op met de klant en denk je met hen mee over oplossingen voor problemen. Jij bent voor hen een betrouwbare partner, die kijkt wat voor hen écht belangrijk is. Initiatief nemen is ook een belangrijke skill van de accountmanager. Je wacht niet tot klanten aankloppen met een probleem, maar kiest voor een proactieve houding.

  Wat kun je ermee worden?
  Als (junior) accountmanager kun je aan de slag in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld bij een groothandel, in de internationale handel, distributiesector of logistiek. Als (junior) accountmanager onderhoud je contacten met grote en belangrijke klanten. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten, daarbij werk je op een kantoor, maar gaat ook op bezoek bij (nieuwe) klanten, waarbij je bijvoorbeeld een korte presentatie geeft over nieuwe producten of diensten.


  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding (junior) accountmanager is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als accountmanager óf door naar het hbo. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hbo-opleiding commerciële economie of de hbo-opleiding sales- en accountmanagement.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25877

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 330,- per maand

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Onder de 23 jaar?
  Te koppelen met MHBO College


PROGRAMMA.
MODULES ACCOUNTMANAGER
We gaan aan de slag met onderwerpen als marketing, sales, communicatie en natuurlijk accountmanagement voor het erkende mbo-4 diploma (junior) accountmanager.

tr>Inspelen op de customer journey Praktijkexamen: Marktpositionering
Praktijkexamen: Trends en ontwikkeling
Praktijkexamen: Customer journey analyseren

Modules >> Praktijkexamens >>
Marketing en communicatie Praktijkexamen: Marketing en communicatie-activiteiten uitvoeren
Het verkooptraject Praktijkexamen: Verkoopgesprek
Praktijkexamen: Ordertraject
Praktijkexamen: Aftersales
Kennisexamen: Marketing en sales
Accountmanagement Praktijkexamen: Accountplan
Praktijkexamen: Accountanalyses
Kennisexamen: Organisatie en Logistiek
Commerciële calculaties Praktijkexamen: Commercieel traject
Praktijkexamen: Commercieel aanbod
Beroepsgericht rekenen Vaardigheidsexamen
Beroepsgericht Engels Vaardigheidsexamen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waar kom ik terecht na een Commercie & Sales-opleiding?

Na een opleiding in de Commercie & Sales-sector ben jij klaar voor een baan in de commerciële wereld. Je kan gaan werken op de communicatie- of (online)salesafdeling van een organisatie. Je houdt je bezig met zaken zoals de online verkoop, de webshop en natuurlijk de customer journey. Welke opleiding je ook kiest: jij bent de schakel tussen de klant en het bedrijf en breed inzetbaar voor onderhoud én optimalisatie.
Na de opleiding: nog even doorleren of gaan werken?

De meeste afgestudeerden in de Commercie & Sales-sector leren nog even door. Ongeveer de helft van de oud-studenten is tevreden over de voorbereiding op de arbeidsmarkt. 40% gaat dan ook meteen aan het werk na de opleiding!
Wat is mijn investering in een Commercie & Sales-opleiding bij MBOzaak?

Aan elke opleiding van MBOzaak zijn €100 inschrijfkosten verbonden. Een Commercie & Salesopleiding kost tussen de 4000 en de 5280 euro. De prijs is afhankelijk van het niveau en het aantal termijnen dat je kiest. Betaal je in één keer? Dan heb je bijna 10% korting op het totaalbedrag. Je vindt de specifieke informatie voor jouw opleiding op de desbetreffende pagina.
Uit welke onderdelen bestaat een opleiding bij MBOzaak?

Alle Commercie & Salesopleidingen bij MBOzaak bestaan uit 4 essentiële onderdelen: vakinhoudelijke vakken (beroepsgericht en specifiek), mbo-vakken, stage en keuzedelen. Alles afgerond? Streep eronder en jij hebt jouw mbo-diploma op zak!
Hoe ziet de planning eruit van een opleiding bij MBOzaak?

De opleiding is ingesteld op 15 maanden. In deze periode komen de modules één voor één voorbij. Per blok volg je 2 à 3 modules (ook wel: vakken). Na elk blok volgt er een examenweek waarin je alle gevolgde vakken samen afsluit. Daarna start er weer een nieuw blok. Deze duidelijke planning zorgt ervoor dat jij het overzicht niet kwijtraakt.
Kan ik een studie bij MBOzaak goed combineren met mijn baan/stage/gezin?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Je hebt regelmatig een lesdag van 9.30u tot 15.30u. Daarnaast ben je ongeveer 6 uur in de week kwijt aan zelfstudie. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!


STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.
STARTMOMENTEN (JUNIOR) ACCOUNTMANAGER

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Start >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Utrecht Mei 2024
Rotterdam Mei 2024
Utrecht Sep 2024
Rotterdam Sep 2024