- Je beoordeelt binnenkomende vragen.
- Je verwerkt de gegevens van patiënten.
- Je voert eenvoudige medische handelingen uit.
- Je ondersteunt de arts bij medische handelingen.
- Je verzorgt de planning en de administratie.
Als doktersassistente werk je veel samen met anderen. Je bent betrokken en kunt je goed inleven in anderen, de patiënten. Ook kun je goed communiceren. Zo kun je goed luisteren en hoofd- van bijzaken scheiden. Je werkt ordelijk en volgt procedures en werkafspraken zorgvuldig op.
Je wordt doktersassistent. In het ziekenhuis bijvoorbeeld, op een polikliniek of een (verpleeg)afdeling. Je kan ook aan de slag in een huisartsenpraktijk, gezondheidscentrum, specialistenpraktijk, EHBO-post of verpleeghuis. Ook is het mogelijk om bij een verpleeghuis, bloedtransfusiedienst of in de jeugdgezondheidszorg aan de slag te gaan.
op jouw persoonlijke situatie?
Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je binnen 15 maanden jouw mbo-diploma. Meer tijd nodig? Geen probleem. Je krijgt dan van ons gratis drie maanden extra studietijd.
MBOzaak werkt met een flexibele deeltijdformule, waarbij je gemiddeld elke 2/3 weken 1 lesdag op een inspirerende locatie hebt. Zo kun je de opleiding goed combineren met werk, gezin of stage en succesvol je mbo-diploma behalen.
Onze mbo-opleidingen, erkend door het Ministerie van OCW en geregistreerd bij CRKBO en NRTO, bieden jou een officieel erkend diploma dat jouw kennis en vaardigheden bevestigt. Een belangrijke stap in je loopbaan.
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een:
- Mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg.
- Overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4.
- Diploma van een mbo-opleiding op niveau 2.
Geen vooropleiding en 21 jaar of ouder? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Bij je aanmelding voor de opleiding kun je aangeven dat je een toelatingstest wil doen. De kosten voor deze test zijn 250,- (inclusief 100,- inschrijfgeld). Haal je de test niet? Geen zorgen, je wordt dan automatisch weer uitgeschreven.
Deze opleiding start vier keer per jaar. Rond februari, mei, september of november.
Vakken & Examens mbo-opleiding doktersassistent.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examens voor het erkende mbo-4 diploma doktersassistent (crebonummer 25695).
Modules >> | << Praktijkexamens |
---|---|
Specifieke doelgroepen voor assisterenden | Leren en ontwikkeling Professionaliteit Multidisciplinair werken |
Medisch technische handelingen | Medisch-technische handelingen uitvoeren Assisterende medisch-technische handelingen Voorlichting en advies |
De patiënt en de hulpvraag | Hulpvragen Patiënten informatie |
Organisatie van de huisartsenpraktijk | Logistiek en beheer Planning en administratie |
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.
Veelgestelde vragen over de opleiding
-
OPEN HUIS
Nieuwsgierig geworden? We geven je groot gelijk. Kom naar een open huis om eens een kijkje te nemen. No problemo. Welkom!
-
EEN GOEDE START
MET ONZE KICK-OFF
-
SUCCESFORMULE
- VERSNELD. DIPLOMAGERICHT LEREN.
- MODULAIR. 1 VAK PER KEER.
- STUDIESUPPORT. BEGELEIDING TIJDENS STUDIE.
- IN DEELTIJD LEREN. FLEXIBEL EN EFFECTIEF.
- ERKEND LEREN. RIJKSERKENDE OPLEIDINGEN.
De opleiding MBO sociaal werker is een echte aanrader. De lessen zijn interessant en inhoudelijk sterk. De docent is enthousiast en kundig. Hij weet de lesstof op een boeiende manier over te brengen, heeft veel kennis en ervaring en zorgt voor goede begeleiding. Ik ben blij dat ik deze opleiding heb gekozen.
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is handig om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding.
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan jou te mogen aanbieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt. Is het bedrijf waar jij wil stage lopen niet erkend? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden.
per jaar