• MBO-opleiding 4 | Business administration & control specialist

  Houd je van cijfers en heb je oog voor detail? Dan is de opleiding ‘business administration & control specialist’ misschien wel de match voor jou! Tijdens deze mbo-opleiding leer je hoe een bedrijfsadministratie werkt en welke processen er in bedrijven zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan financiële, logistieke en (bedrijfs)economische processen. Je krijgt inzicht in boekhouden en fiscale regelingen en houdt overzicht op de administratie. Bijvoorbeeld belastingrecht en vermogensrecht kunnen daarbij ook een belangrijke rol spelen. Ook leer je over fiscale regelingen en de gevolgen daarvan op boekingen. Een heel complete opleiding! Tijdens het vak bedrijfseconomie duiken we in onderwerpen als afschrijvingen, budgetteren, jaarverslaggeving, financieringsvormen en kostprijsberekeningen. Ook leer je adviseren en presenteren tijdens de opleiding. Wat zijn de belangrijkste taken van een business administration & control specialist?

  • Je verricht activiteiten voor financieel beheer
  • Je doet verbetervoorstellen m.b.t. geld-, goederen- en informatie
  • Je handelt financieel-administratieve taken af
  • Je levert managementinformatie
  • Je verricht werkzaamheden t.b.v. de periodeafsluiting en belastingaangifte

  Welke skills zijn belangrijk?
  Jij weet hoe belangrijk strak georganiseerde bedrijfsprocessen zijn. De puntjes op de i moeten daarbij kloppen. Jij kunt dan ook zeer nauwkeurig werken en vind het leuk om met cijfers bezig te zijn. Je hebt veel met interne klanten te maken. Als financieel specialist van het bedrijf komen collega’s voor advies naar jou toe en met je teamgenoten zit je regelmatig in overleg. Je moet dus goed zijn met cijfers en goed kunnen samenwerken met directe collega’s en collega’s van andere afdelingen.

  Wat kun je ermee worden?
  Als gediplomeerd business administration & control specialist kun je bij veel verschillende bedrijven terecht. Je bent werkzaam op de (financiële) administratie van bedrijven, instellingen of gemeentes. Je houdt daarbij bijvoorbeeld de financiële verplichtingen bij en controleert of betalingen op tijd worden geregeld. Je kan ook werken bij bijvoorbeeld administratiekantoren of accountantskantoren. Het is een mooi beroep met veel arbeidsmarktkansen.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  Versneld leren. In 24 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan de mbo-opleiding business administration & control specialist is de relatief korte studieduur. Je kunt in 24 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als business administration & control specialist óf door naar het hbo. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hbo-opleidingen:

  • hbo-opleiding commerciële economie
  • hbo-opleiding bedrijfskunde
  • hbo-opleiding business studies
  • hbo-opleiding marketing, sales en communicatie
  • hbo-opleiding sales- en accountmanagement

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25725

  Duur

  Versneld, 24 maanden

  Deeltijd

  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 440,- per maand all-in

  Studiebegeleiding

  Ja, studiecoaching

  Locatie

  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Leerweg

  Flexibele leerweg (OVO)


PROGRAMMA.
MODULES BUSINESS ADMINISTRATION & CONTROL SPECIALIST

We gaan aan de slag met onderwerpen als digitale vaardigheden, mediawijsheid, bedrijfseconomie en fiscale kennis voor het erkende mbo-4 diploma business administration & control specialist.

Modules >> << Examens
Vaardigheden en tools-1 Praktijkexamen klantrelaties
Praktijkexamen zakelijke communicatie
Vaardigheidsexamen beroepsgericht Engels
Vaardigheden en tools-2 Praktijkexamen managementinformatie en rapportage
Praktijkexamen operationeel plan
Digitale vaardigheden Deze vaardigheden pas je toe bij de overige kennis- en praktijkexamens
Financiele administratie Kennisexamen financiële administratie
Bedrijfseconomie | Kostencalculatie Praktijkexamen verbetervoorstel procesinrichting
Bedrijfseconomie | Financiering Praktijkexamen financieel beheer
Financieel analyseren en rapporteren Praktijkexamen managementinformatie
Business control Praktijkexamen periode-asluiting en belastingaangifte
Fiscale kennis Kennisexamen financieel expert

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.


STARTDATA EN LESDAGEN
BUSINESS ADMINISTRATION & CONTROL SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023. Hieronder zie je de startdata en lesdagen voor februari 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Startdatum & Lesdag >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Feb ’23
Lesdag nog niet bekend
Rotterdam Feb ’23
Lesdag nog niet bekend
Utrecht Sep ’23
Lesdag nog niet bekend
Rotterdam Sep ’23
Lesdag nog niet bekend
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.