• MBO-opleiding 2 | Assistant business services

  Ben je het visitekaartje van het bedrijf? Vind je het fijn om anderen te helpen, ben je servicegericht ingesteld? Dan past deze opleiding misschien wel bij jou! Als ‘assistent business services’ voer je administratieve, dienstverlenende en servicegerichte werkzaamheden uit. Je  werkt op kantoor en veel met de computer. Dagelijks ben je bezig met bijvoorbeeld het schrijven van brieven en e-mails, agendabeheer en ruimtes reserveren en klaarmaken voor vergaderingen. Je kunt ook betrokken worden bij de financiële administratie. Lekker afwisselend dus! Naast je bureau werkzaamheden overleg je veel met collega’s en heb je persoonlijk en telefonisch contact met klanten. De belangrijkste taken van een assistant business services zijn:

  • Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten
  • Je verwerkt gegevens en verzorgt zakelijke communicatie
  • Je ondersteunt collega’s
  • Je verdeelt de post en regelt verzendingen

  Welke skills zijn belangrijk?
  Je bent servicegericht en vindt het belangrijk dat alles op rolletjes loopt binnen de organisatie. Daarvoor is het belangrijk dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Netjes en secuur werken is dan belangrijk. Je bent sociaal, zakelijk en precies. Je bent klantgericht en vindt het leuk om dingen te regelen.

  Wat kun je ermee worden?
  Na het afronden van de mbo-opleiding business services kun je aan de slag op de administratie, receptie of het secretariaat van veel verschillende bedrijven en instellingen. Je kunt bijvoorbeeld werken bij kleine, middelgrote of grote bedrijven en organisaties. Maar je kunt ook bij een gemeente aan het werk of ondersteunend werk doen voor ZZP’ers.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  Versneld leren. In 9 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding assistant business services is de korte studieduur. Je kunt in 9 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als assistant business services óf door naar een mbo opleiding op niveau 3. Bijvoorbeeld naar de mbo-3 opleiding allround business services.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25724

  Duur
  Versneld, 9 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf 212,- per maand all-in

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 2

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)


PROGRAMMA.
ASSISTANT BUSINESS & SERVICES-2.
We gaan aan de slag met het volgende programma voor het erkende mbo-2 diploma assistant business services.
Modules >> <<Praktijkexamens
Vaardigheden en tools A Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools A
Vaardigheden en tools B Praktijkexamens (2) Vaardigheden en tools B
Digitale vaardigheden (Word, Excel, Powerpoint, Acces en Outlook) Praktijkexamens Vaardigheden en tools A & B
Assistent Business Services Praktijkexamens Assistent Business Services

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Download hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt je aanmelden voor een toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN ASSISTANT BUSINESS & SERVICES

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Feb ’23
Utrecht Sep ’23
Lesdag nog niet bekend
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.