• MBO opleiding Trainer-coach/instructeur

  Ben je een sportief type? Dan is het beroep trainer-coach/instructeur iets voor jou. Je geeft les en training op het gebied van sport en bewegen. Je werkt daarbij met verschillende soorten mensen, zoals ouderen, fanatieke sporters, recreanten of mensen met lichamelijke klachten. Je zet sportactiviteiten op, bijvoorbeeld een toernooi, wedstrijd of training. Je motiveert mensen om aan de activiteiten deel te nemen. Daarnaast onderhoud je veel contacten met andere partijen, zoals supporters, sponsors en de media. Je geeft leiding aan en motiveert medewerkers. Wat zijn de belangrijkste taken van een trainer-coach/instructeur?

  • Je biedt sport-en bewegingsprogramma’s aan
  • Je voert sport- en bewegingsprojecten uit en coördineert
  • Je coacht en begeleidt deelnemers aan jouw programma’s
  • Je organiseert wedstrijden, toernooien en evenementen
  • Je houdt contact met deelnemers
  • Je bewaakt de kwaliteit, evalueert en verbetert.

  Welke skills zijn belangrijk?

  Activeren, organiseren, coachen, stimulerend leiding geven. Je leert het allemaal tijdens de opleiding coördinator sportinstructie, training en coaching. Je leert ook trainingen voor te bereiden en welke verschillende opzetten je kunt gebruiken. Je leert coachend leiding geven.

  Wat kun je ermee worden?
  Als trainer-coach/instructeur werk je binnen sportverenigingen, wellnes, fitnesscentra, buurtwerk, zwembaden of andere organisaties die zich bezighouden met sport.


  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleidingen is de verkorte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als trainer-coach/instructeur óf door naar het hbo. Je kunt dan denken aan de volgende hbo-opleidingen: hbo fysiotherapie, hbo sportkunde of hbo alo (sportdocent).

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25912

  Duur

  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd

  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 440,- per maand

  Studiebegeleiding

  Ja, studiecoaching

  Locatie

  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Leerweg

  Flexibele leerweg (OVO)
PROGRAMMA.
TRAINER-COACH/INSTRUCTEUR-4.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-4 diploma trainer-coach/instructeur-4. De modules en praktijkexamens zijn een voorbeeld van hoe je programma er ongeveer eruit komt te zien.
Modules >> << Praktijkexamens
Didactiek van een les of training Voorbereiding van les of training
Trainingskunde van een les of training Evalueren van een lessenreeks of training
Begeleiden van een les of training Uitvoeren van een les of training
Begeleiden van deelnemers
Organiseren van een evenement Plan van aanpak toernooi of evenement
Uitvoeren van toernooi of evenement
Teamevaluatie
Projecten coördineren Projectplanning
Coördineren en leidinggeven
Leefstijl en beweegprogramma ontwikkelen
Uitvoeren en evalueren van een beweegprogramma/-project
Training en coaching Doelbepaling
Sportprogramma ontwikkelen
Trainingen verzorgen
Coaching-skills

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

Veelgestelde vragen over de opleiding

Waar kom ik terecht na een sportopleiding?

Je hebt een opleiding afgerond in een sportrichting. Dat betekent dat je sportief bent aangelegd en dit in je baan gaat toepassen. Begeleiden, activiteiten organiseren en leidinggeven: allemaal vaardigheden die jou goed liggen. Of je nu gaat werken bij een fitnesscentrum, een zwembad of een sportvereniging: je bent bezig met sport en brengt jouw passie hiervoor aan anderen over.  
Na de opleiding: nog even doorleren of gaan werken?

42% van de studenten in deze sector gaat direct aan het werk. Het grootste deel van de studenten uit deze sector kiest ervoor om nog even door te leren.
Wat is mijn investering in een sportopleiding bij MBOzaak?

Aan elke opleiding van MBOzaak zijn €100 inschrijfkosten verbonden. Een sportopleiding kost tussen de 4350 en de 7040 euro. De prijs is afhankelijk van het niveau en het aantal termijnen dat je kiest. Betaal je in één keer? Dan heb je bijna 10% korting op het totaalbedrag. Je vindt de specifieke informatie voor jouw opleiding op de desbetreffende pagina.
Uit welke onderdelen bestaat een opleiding bij MBOzaak?

Alle sportopleidingen bij MBOzaak bestaan uit 4 essentiële onderdelen: vakinhoudelijke vakken (beroepsgericht en specifiek), mbo-vakken, stage en keuzedelen. Alles afgerond? Streep eronder en jij hebt jouw mbo-diploma op zak!
Hoe ziet de planning eruit van een opleiding bij MBOzaak?

De opleiding is ingesteld op 15 maanden. In deze periode komen de modules één voor één voorbij. Per blok volg je 2 à 3 modules (ook wel: vakken). Na elk blok volgt er een examenweek waarin je alle gevolgde vakken samen afsluit. Daarna start er weer een nieuw blok. Deze duidelijke planning zorgt ervoor dat jij het overzicht niet kwijtraakt.
Kan ik een studie bij MBOzaak goed combineren met mijn baan/stage/gezin?

Ja, dit is zeker mogelijk! Bij MBOzaak volg je jouw opleiding in deeltijd. Je hebt regelmatig een lesdag van 9.30u tot 15.30u. Daarnaast ben je ongeveer 6 uur in de week kwijt aan zelfstudie. De tijd die je overhoudt, kun je gebruiken voor een bijbaan, stage of je gezin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Een opleiding volgen bij MBOzaak betekent een perfecte werken-leren-balans!

STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.


STARTMOMENTEN TRAINER-COACH/INSTRUCTEUR-4

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Start >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Feb 2024
Utrecht Mei 2024
Utrecht Sep 2024


VOORBEELD UIT DE PRAKTIJK.