• MBO-opleiding 4 | E-commerce specialist

  Je kan goed overweg met online marketing? Je vindt het leuk om te werken aan een webshop en je bent digitaal vaardig. Als e-commerce specialist heb je oog voor digitale ontwikkelingen in het vakgebied. Je bent digitaal vaardig, oplossingsgericht en je zorgt voor een goed functionerende website en/of webshop. Je weet wat de wensen en behoeften van klanten zijn. Je bent dé professional op het gebied van de laatste (online) trends. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het handig als je de Engelse taal beheerst. De belangrijkste taken als e-commerce specialist zijn:

  • Je onderzoekt de klantreis
  • Je maakt verbetervoorstellen verkoop, marketing en/of marktbewerking
  • Je voert marketing- en communicatie-activiteiten uit
  • Je evalueert data en doet verbetervoorstellen
  • Je test en monitort online kanalen
  • Je ontwikkelt online content
  • Je plant en bewaakt uit te voeren digitale werkzaamheden

  Welke skills zijn belangrijk?
  Tijdens de opleiding tot e-commerce specialist leer je de basisbeginselen van online sales, marketing en e-commerce. Je leert hoe je data analyseert en onderzoekt. Klantreizen, oftewel customer journey’s, nieuwe media en project­management komen ook aan bod. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  Wat kun je ermee worden?
  Als gediplomeerd e-commerce specialist kom je te werken winkelbedrijven, commerciële bedrijven, start-ups en non-profit organisaties.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding e-commerce specialist is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als e-commerce specialist/em> óf door naar het hbo. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hbo-opleidingen:

  • hbo-opleiding commerciële economie
  • hbo-opleiding bedrijfskunde
  • hbo-opleiding marketing, sales en communicatie
  • hbo-opleiding sales- en accountmanagement

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

   

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25876

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 330,- per maand

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 4

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)

  Onder de 18 jaar?
  Te koppelen met MHBO College
PROGRAMMA.
MODULES E-COMMERCE SPECIALIST

We gaan aan de slag met onderwerpen als marketing, sales, communicatie en economie voor het erkende mbo-4 diploma e-commerce specialist.

Modules >> << Examens
Inspelen op de customer journey/td> Praktijkexamen: Marktpositionering
Praktijkexamen: Trends en ontwikkeling
Praktijkexamen: Customer journey analyseren
Marketing en communicatie Kennisexamen: Marketing en sales
Praktijkexamen: Marketing en communicatie-activiteiten uitvoeren
E-commerce en online marketing Kennisexamen: Online marketing en e-commerce
Praktijkexamen: Data-analyse
Praktijkexamen: Conversies
Webcontent Praktijkexamen: Webcare
Praktijkexamen: Contentonwikkeling
Beroepsgericht rekenen Vaardigheidsexamen
Beroepsgericht Engels Vaardigheidsexamen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 4. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN
E-COMMERCE SPECIALIST

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Startdatum & Lesdag >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht & Rotterdam Nov 2023
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Mei 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Sep 2024
Lesdag volgt
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.