Slide
“Kleine klassen, ideaal."
WIL JIJ DIT OOK?
VRAAG EEN GRATIS STUDIEGIDS AAN
Slide
“Goed te combineren
met mijn baan.”
WIL JIJ DIT OOK?
VRAAG EEN GRATIS STUDIEGIDS AAN
Slide
“Erkend en
versneld onderwijs.”
WIL JIJ DIT OOK?
VRAAG EEN GRATIS STUDIEGIDS AAN
Slide
"één vak en
examen per keer."
WIL JIJ DIT OOK?
VRAAG EEN GRATIS STUDIEGIDS AAN

Nederlands 3F

Voor de teksten, lees- en luistervragen, kun je uitgaan van onderwerpen die je vindt in een kranten- of opinieartikel en zakelijke correspondentie. Vaak word je gevraagd om een (deel)onderwerp of hoofdgedachte te noemen en deze in je eigen woorden te omschrijven. In het mondelinge onderdeel laat je zien dat je met meerdere voorbeelden en (tegen)argumenten over een onderwerp kunt vertellen.

Het vak wordt afgerond met 4 examens:
1. Gesprekken voeren
een sollicitatiegesprek
2. Spreken
een betoog
3. Schrijven
een dictee en zakelijke teksten
4. Lezen & luisteren
een lees- en luistertoets

Van de uitslagen van deze examens wordt een gemiddelde genomen, wat geldt als het eindcijfer.

Rekenen 3F

De berekeningen die bij 2F staan genoemd, gelden ook voor 3F. Daarbij krijg je met minder informatie moeilijkere sommen. Vaak wordt ook een extra denkstap gevraagd. Bijvoorbeeld om eerst de oppervlakte van een muur te berekenen, zodat je daarna kunt berekenen hoeveel geld je kwijt bent aan verf. Je brengt zo verschillende vaardigheden bij elkaar in 1 som.

Het vak wordt afgerond met 1 digitaal examen: Rekenen 3F. Het examen duurt 120 minuten en bestaat voor de helft uit hoofdrekenvragen en voor de andere helft uit talige sommen (open- en meerkeuzevragen).

Engels 3F

Bij het vak Engels kun je, inhoudelijk gezien, uitgaan van alledaagse onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een advertentie of reisbrochure. Vaak word je gevraagd om het belangrijkste (onderwerp of probleem) van het bericht te noemen.

Het vak wordt afgerond met 4 examens:
1. Gesprekken voeren
een intakegesprek
2. Spreken
een korte presentatie
3. Schrijven
een Engelse brief
4. Lezen & luisteren
een lees- en luistertoets
Van de uitslagen van deze examens wordt een gemiddelde genomen, wat geldt als het eindcijfer.

Loopbaan oriëntatie & burgerschap

Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat is de volgende stap in mijn loopbaan? In het onderdeel loopbaanoriëntatie krijg je meer inzicht in jouw persoonlijke kwaliteiten, mogelijkheden en drijfveren. Het andere onderdeel van dit vak is burgerschap. Wat is het verschil tussen politiek links en rechts? Hoe ziet een gezond leven eruit (voor jou)? Maar ook: hoe ga je goed om met geld? Voor dit vak maak je opdrachten en een reflectieverslag, die in jouw diplomadossier worden opgenomen. Hiermee voldoe je aan de inspanningsverplichting die geldt voor dit vak.

Keuzenvakken

Kies zelf waar jij blij van wordt. Elke mbo-opleiding kent één of meerdere keuzedelen. Dit zijn de vakken waaruit je een keuze hebt. Via het online leerportaal zie jij de keuzemogelijkheden voor jouw specifieke opleiding.

#1 ONDERNEMERSCHAP
START JOUW EIGEN BUSINESS
Droom jij van een eigen zaak? Of ben je benieuwd wat ondernemen is? Hier gaan we aan de slag met jouw business idee, waar je een ondernemingsplan voor schrijft. Zet jouw idee om in actie!

#2 SUCCES MANAGEMENT
ACTIE IN DE TAXI
Succes. Het lijkt sommige mensen aan te komen waaien. Of is het ook te leren? In dit vak leer je hoe succes werkt. Je sluit het vak af met de uitwerking van jouw succesvolle verbetering.

#3 VOORBEREIDING HBO
EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK
Het hbo werkt anders dan het mbo. Maar hoe dan? Daar kom je tijdens dit keuzedeel achter, welke je afsluit met een verslag. Je weet zo beter wat je te wachten staat op het hbo.

#4 DIGITALE VAARDIGHEDEN
LET’S GO DIGITAL
We leven in een informatiesamenleving. Hoe herken je fake news? Hoe interpreteer je informatie en gegevens op de juiste manier? Met dit keuzedeel ga jij dit onderzoeken.

#5 DUURZAAMHEID
PEOPLE. PLANET. PROFIT.
Een betere wereld begint bij jezelf. Je onderzoekt jouw eigen gedrag. Na een analyse kom je aan de hand van vier duurzaamheidsprincipes tot een verbeterplan.

#6 INNOVATIES
LEVEN LANG VERANDEREN
In elk beroep komen innovaties voor. Waarom zijn innovaties belangrijk? En hoe ga jij met veranderingen in je werk om?