• MBO-4 opleiding | Logistiek supervisor
  Logistiek is overal waar goederen binnenkomen en weer weg moeten. Logistiek supervisors coördineren en begeleiden de (internationale) logistieke processen in een bedrijf. Zij zijn dé onmisbare schakel! Als “logistiek supervisor” regel en begeleid je de werkzaamheden in het magazijn of warehouse. Bijvoorbeeld het ontvangst en beheer van goederen, maar ook de controle, inslag, picking en shipping. Je regelt dat goederen zo snel, slim en goedkoop mogelijk van de ene naar de andere plek komen. Je organiseert, plant en verdeelt het werk in het magazijn, dat je daarbij ook administratief verwerkt. Je kijkt vooruit, maakt plannen voor de toekomst en komt met nieuwe ideeën. Ook houd jij je bezig met de planning van werkzaamheden. Dat is soms een hele puzzel, maar jij leert hoe dit op te lossen. Je houdt van aanpakken en het verbeteren van de logistieke processen. Daarbij houd je ook de kosten in de gaten. In een leidinggevende rol, zijn ook managementvaardigheden belangrijk. Je zorgt ervoor dat alle personeelszaken goed worden geregeld en houdt de directie daarvan op de hoogte.
  Wat zijn de belangrijkste taken van een logistiek supervisor?
  • Je geeft leiding aan collega’s en verdeelt de taken.
  • Je plant, organiseert en helpt mee aan de ontvangst en verzending van goederen en producten.
  • Je overlegt met collega-teamleiders en doet verbetervoorstellen.
  • Je adviseert over het voorraadbeheer.

  Welke skills zijn belangrijk?

  Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind het belangrijk dat alles goed verloopt voor klanten, leveranciers én voor de organisatie waarvoor je werkt. Je zorgt ervoor dat daarbij ook de administratie kloppend is. Je weet van aanpakken en kan goed, duidelijk en zakelijk communiceren. Je houdt van puzzels in een planning en bent daarin flexibel en oplossingsgericht. Plannen en organiseren is aan jou wel besteed, je bent een echt organisatietalent!

  Wat kan je ermee worden?
  Met een erkend diploma kun je direct aan de slag binnen de transport- of logistiek branche. Er is veel werk in deze sector. Als je een opleiding zoekt met uitstekende beroepsperspectieven, dan is dit een zeer goede keuze. Als gediplomeerd logistiek supervisor kun je werken in (een leidinggevende rol bij ) een magazijn of distributiecentrum, bij bedrijven op het gebied van groothandel, transport, logistiek, distributie of productie. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdige en volwaardige logistiek leidinggevende of supervisor.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding logistiek supervisor is de korte studieduur. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt in 15 maanden jouw diploma op zak hebben. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als logistiek supervisor óf door naar het hbo. Je kunt dan denken aan de volgende opleidingen: hbo logistics engineering, hbo economie, hbo logistiek of hbo (logistiek) management.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

   

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25776

  Duur
  Versneld, 15 maanden

   

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

   

  Investering
  Vanaf €315,- per maand

   

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

   

  Locatie
  Utrecht

   

  Niveau
  MBO niveau 4

   

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)PROGRAMMA.
LOGISTIEK SUPERVISOR-4.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examens voor het erkende mbo-4 diploma logistiek supervisor.
Modules >> <<Praktijkexamens
Logistieke werkzaamheden coördineren Coördineren
Logistieke werkzaamheden
Bedrijfseconomie Kosten, kostprijs en budgetteren
Financiering
Personeel en logistieke organisatie Personeelsmanagement
De organisatie
Het logistieke proces Kwaliteitsprocedures
Distributiesystemen
Logistieke- en bedrijfsprocessen
Relatiebeheer 1 Externe relaties
Inkoop
Klachtenafhandeling
Relatiebeheer 2 Offertes
Contracten
Goederen- en transportverzekeringen
Leidinggeven Leiderschapsstijlen
Communicatie en werkoverleg
Betrokkenheid en motivatie
Humanresourcemanagement
Personeelsplanning

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, Engels, loopbaanoriëntatie en burgerschap op niveau 3F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.

STARTDATA EN LESDAGEN LOGISTIEK SUPERVISOR

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Sep 2023
Utrecht Sep 2024
Lesdag volgt
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.