• MBO-opleiding 3 | Handhaver Toezicht en Veiligheid | BOA

    Vind jij het een uitdaging om de veiligheid op straat te waarborgen? Als BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar) surveilleer je in uniform en krijg je bepaalde bevoegdheden. Je mag bijvoorbeeld mensen staande houden, goederen innemen en sanctionerend optreden (bekeuren). Wildplassers, dieven en foutparkeerders krijgen geen kans als er een handhaver toezicht en veiligheid in de buurt is! In dit beroep zie je toe op de orde en veiligheid en grijp je in als regels worden overtreden. Je spoort strafbare feiten op en grijpt in. De werkzaamheden, die vooral op straat plaatsvinden, zijn een combinatie van preventief toezicht houden, service verlenen en sanctioneren. Tijdens de opleiding tot handhaver toezicht en veiligheid krijg je les in bijvoorbeeld wetten en (verkeers)regels, maar ook in omgaan met agressie. Wat zijn de belangrijkste taken van een handhaver?

    • Je surveilleert en controleert, ziet toe op de orde en veiligheid.
    • Je treedt op bij ongewenst gedrag. Je houdt burgers aan, als dat nodig is.
    • Je geeft voorlichting en informeert personen, bijvoorbeeld bij projecten en (gemeentelijke) evenementen.
    • Je biedt service en verleent hulp als dat nodig is.

    Welke skills zijn belangrijk?

    Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je kunt duidelijk iets over brengen of instrueren. Je staat stevig in je schoenen en kunt daadkrachtig optreden wanneer dit nodig is. Je hebt geen problemen met initiatief nemen, je kunt goed zelfstandig werken en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

    Wat kun je ermee worden?

    Met een diploma handhaver toezicht en veiligheid kun je terecht komen bij de gemeente, stadstoezicht, politie, parkeerbeheer of een vervoersbedrijf (tram, trein, bus of metro). Je bent een buitengewoon opsporingsambtenaar. Dat betekent dat je bepaalde strafbare feiten opspoort en mag ingrijpen. Je krijgt de bevoegdheden die passen bij je functie. Bij parkeerovertreding heb je andere bevoegdheden dan wanneer je te maken hebt met geluidoverlast. Afhankelijk van de functie mag je mensen staande houden en boetes geven. Je draagt een uniform en houdt in de gaten of alles goed verloopt. Als mensen zich niet aan de regels houden, grijp je in.

    Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
    Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen, voor de beste all-in prijs.

    Versneld leren. In 12 maanden jouw diploma.
    Bijzonder aan onze opleidingen is de verkorte studieduur. Je kunt in 12 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als handhaver óf door naar een mbo opleiding op niveau 4. Eventueel kun je na een mbo niveau 4 opleiding studeren aan het hbo, bijvoorbeeld aan de hbo-opleiding veiligheidskunde.

    Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
    We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

  • FACTS & FIGURES
    Rijkserkend
    Ja, crebonummer 25409
    Duur
    Versneld, 12 maanden
    Deeltijd
    Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag
    Investering
    Vanaf € 212,- per maand all-in
    Studiebegeleiding
    Ja, studiecoaching
    Locatie
    Utrecht
    Niveau
    MBO niveau 3
    Leerweg
    Flexibele leerweg (OVO)







PROGRAMMA.
HANDHAVER TOEZICHT & VEILIGHEID-3.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examens voor het erkende mbo-3 diploma handhaver toezicht & veiligheid.
Modules >> << Examens
BOA rechtskennis Theorie examen via ExTH
Wettelijke kaders publieke veiligheid 1 Theorie examen via ExTH
Wettelijke kaders publieke veiligheid 2 Theorie examen via ExTH
Sanctionerend optreden Praktijk examen via ExTH
Dienstverlening en calamiteiten Praktijk examen via ExTH
Levensreddend handelen (EHBO) Praktijk examen

EXAMENS VIA EXTH
De examens voor handhaver toezicht en veiligheid worden vanuit overheidswege afgenomen door ExTH. Zij bepalen voor deze examens dan ook de planning en tarieven, die je kunt vinden via exth.nl. De examens zijn daarom geen onderdeel van het genoemde collegegeld voor deze opleiding, maar worden apart berekend en direct (per stuk) voldaan aan de ExTH. De examens worden extern afgenomen, op de locatie van ExtH, en niet door MBOzaak.

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Download dan hier onze gratis studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.





STARTDATA EN LESDAGEN HANDHAVER TOEZICHT & VEILIGHEID

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Lesdag & Startdatum >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht Feb ’23
Utrecht Sep ’23
Lesdag onbekend




STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.