Corona-update: MBOzaak

Corona-update: MBOzaak (versie 11-06-2021)

Beste studenten,

Wij hopen dat het goed met jullie gaat! Wij willen laten weten dat we extra trots op jullie zijn! Ondanks corona blijf je doorgaan met jouw studie en focussen op de eindstreep. Het is een zware tijd, die veel zelfstandigheid van leren vraagt. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk. Alles is momenteel anders maar we blijven gericht op het einddoel; jouw mbo-diploma! Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het volgen van jouw opleiding gedurende de pandemie.

ONLINE EN KLASSIKALE LESSEN. WE’RE ALL IN THIS TOGETHER.
Goed nieuws! Vanaf 1 maart mogen er per dag een aantal klassen weer fysiek, klassikaal onderwijs krijgen. Het vraagt een goede en secure voorbereiding, om dit in goede banen te leiden. We vinden het belangrijk dat de examens door kunnen blijven gaan. De onderwijslocaties worden op de nieuwe maatregelen ingericht. Dit kost tijd. Veilig onderwijs aanbieden is ons belangrijkste uitgangspunt.

WANNEER HEB IK FYSIEK/KLASSIKAAL OF ONLINE LES?
In jouw KALENDER zal komen te staan of deze fysiek of klassikaal wordt gegeven op de leslocatie.
Staat er FYSIEK als opmerking bij jouw lesdag?
Dan heb je klassikaal les op jouw leslocatie.
Staat er NIETS?
Dan vindt deze online plaats via de bekende Whereby-link.
In overleg met de docenten en locaties proberen we in ieder geval één fysieke, klassikale les te organiseren per module.
Zo kan iedereen zo veel mogelijk de verbinding houden met de klas en docent.

Studenten met corona-klachten of besmetting in de omgeving
Kun je door corona-klachten of een besmetting uit jouw omgeving niet bij de fysieke, klassikale les aanwezig zijn? Dan zal je deze les middels thuisstudie moeten doorlopen. Online aanhaken bij een fysieke les is helaas niet mogelijk

BLIJF DE VERBINDING ZOEKEN. MELDINGEN AANZETTEN IN MIJN.DEMBOZAAK.NL.
Nu we elkaar vooral online ontmoeten, is de online omgeving via mijn.dembozaak.nl (Moodle) steeds belangrijker geworden. Hiervan heb je inloggegevens ontvangen. Hier vind je planningen, deadlines en eventuele veranderingen. En we hebben goed nieuws! Je kunt hier automatisch van op de hoogte worden gehouden. Het werkt heel simpel. Download de app. Zet je de meldingen ‘aan’ in de app en ontvang automatisch mailtjes die voor jou belangrijk zijn. Bekijk hiervoor o.a. het filmpje ‘meldingen aanzetten’. Het is echt zo gepiept. Je vind het filmpje op mijn.mbozaak.nl.

INSTRUCTIE FILMPJES OP MIJN.DEMBOZAAK.NL. 
Log in op mijn.dembozaak.nl. Onder ‘site startpagina’ vind je korte instructie filmpjes over het downloaden en het gebruik van de app. Ook vind je hier een filmpje over het aanzetten van meldingen, die voor jou belangrijk zijn.

EXAMENS MOGEN GELUKKIG GEWOON DOORGAAN.
Examens mogen gelukkig gewoon doorgaan op locatie Lucasbolwerk 7 te Utrecht. Je hoeft dus geen studievertraging op te lopen! Jouw persoonlijke examendata- en tijden vind je via mijn.dembozaak.nl. De examens worden onder aangepaste omstandigheden afgenomen, waarbij je voldoende afstand kan bewaren van anderen.

HERKANSINGEN VAKEXAMENS INPLANNEN.
Herkansingen zullen doorgaan volgens planning. Om de drukte beter te reguleren worden de tijden en groepsgroottes hiervan wel aangepast. Vanaf 18 februari kun jij jezelf aanmelden voor een herkansing via mijn.dembozaak.nl. Klik HIER voor de nieuwe herkansingsplanning. In 2019 begonnen met jouw opleiding? Neem dan telefonisch contact op voor het inplannen van een herkansing. Hier vind je de herkansingslijsten voor herkansingen gepland op 23 februari en 1 maart.

HERKANSINGEN SCHRIFTELIJKE MBO-EXAMENS INPLANNEN.
Herkansingen zijn in te plannen via mijn.dembozaak.nl. Dit doe je via de module “Inschrijven herkansingen MBO-vakken”. Hiertoe krijg je toegang nadat jij deze vakken hebt gehad of gemist.
Je kunt 1 herkansing per dag inplannen. Vergeet in het opmerkingenveld niet aan te geven welk examen je wil herkansen. Als je hier niks invult wordt jouw inschrijving verwijderd. Wat is handig om te herkansen? Engels/Nederlands Lezen & luisteren is goed voor 50% van jouw eindcijfer voor dat vak.
In 2019 begonnen met jouw opleiding? Neem dan telefonisch contact op voor het inplannen van een herkansing.

OVERZICHT STUDIERESULTATEN IN MIJN.DEMBOZAAK.NL.
Per 2021 worden alle studieresultaten inzichtelijk via mijn.dembozaak.nl. Eerder behaalde resultaten (die nog per mail zijn ingeleverd), worden met terugwerkende kracht (handmatig) in het systeem geplaatst, voor studenten die zijn ingestroomd sinds februari 2020. Dit kost tijd, maar is gelukkig al bijna afgerond. Jij hebt dan een volledig overzicht van al jouw resultaten.

BEREIKBAARHEID PER MAIL EN TELEFOON
Als vanzelf sprekend  hebben wij door corona ook onze maatregelen genomen. Zo werken wij waar kan vanuit huis en zijn beperkt aanwezig op locatie. Docenten zijn in geheel niet meer aanwezig op locatie. Doordat alle lessen online plaatsvinden neemt het aantal studentenvragen per telefoon toe. Stel daarom jouw vraag zoveel mogelijk per mail.  We komen hier zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen drie werkdagen op terug.

ONLINE LESSEN. WE’RE ALL IN THIS TOGETHER.
Tijdens de lock-down vinden lessen online plaatsvinden. Dat is op dit moment t/m 2 maart 2021. De link naar het digitale klaslokaal van jouw lesgroep ontvang je van jouw docent. HIER vind je de instructie om in te loggen in een digitaal klaslokaal. Sinds de uitbraak van COVID-19, worden alle lessen online gegeven. Geen enkele les is uitgevallen bij MBOzaak, iets wat misschien wel geen enkele school ons na kan zeggen. Online lessen zijn anders dan klassikale lessen, maar blijf de (online) verbinding zoeken! Dat doen wij ook! Bij vragen over de lessen of lesstof mag je de docent altijd benaderen, dit is geen enkel probleem. Zij staan voor je klaar!

PRAKTIJK EXAMEN OPDRACHTEN
De deadlines voor de praktijk examen opdrachten blijven hetzelfde, deze zijn niet aangepast. Jouw deadlines vind je op mijn.dembozaak.nl.

MONDKAPJESPLICHT
Per 15 oktober 2020 is het verplicht om mondkapjes te dragen op onze school. Dit zowel in de gangen als de lokalen. Neem jouw eigen mondkapje mee.

BOEKEN
Alle studenten hebben de boeken thuisgestuurd gekregen voor de huidige modules. Boeken voor toekomstige modules worden uitgegeven na jouw geplande examenafname. Dan ligt jouw nieuwe boek voor je klaar. Bij afwezigheid van een examen kun je jouw nieuwe boeken afhalen na een herkansingsmoment of tijdens openingstijden. Studenten die niet meer op locatie Utrecht komen (voor een examen) alvorens hun volgende vak begint, ontvangen de boeken thuisgestuurd. Ben je recent verhuisd? Mail ons dan via info@dembozaak.nl.

EXAMENCOMMISSIE 3 JUNI 2021
De aanmeldprocedure is gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze examencommissievergadering.
Huidige aanmeldingen worden de aankomende periode op volledigheid gecontroleerd.
Studenten die een laatste theorie-examen of mbo-examen afleggen in week 19 (uiterlijk 15 mei) kunnen mee in de examencommissie van 3 juni.
Dit resultaat wordt dan nog toegevoegd aaan het dossier.
Je hoort uiterlijk 28 mei of jouw dossier is goedgekeurd of afgekeurd door het examenbureau. Als jouw dossier wordt afgekeurd ga je mee in de eerstvolgende examencommissievergadering als deze voor 18 juni compleet is.

EXAMENCOMMISSIE AUGUSTUS
Studenten hebben tot 18 juni om zich aan te melden voor de examencommissie van augustus. 
Ben je gestart in feb ’20 of eerder? Dan gelden onderstaande regels. Ben je gestart in sep ’20?Lees dan hierover verder.

Voor studenten gestart in februari ’20 of eerder 
1. Alle praktijk-examenopdrachten in mijn.dembozaak.nl moeten minimaal een voldoende zijn of zijn ingeleverd op 18 juni. 
2. De onderdelen keuzedeel, loopbaanoriëntatie, burgerschap en stageverslag moeten op die datum zijn ingeleverd. Het kan zijn dat deze nog niet is beoordeeld als voldoende of voldaan.
3. Alle nog niet beoordeelde (oud) praktijk-examenopdrachten moeten zijn ingeleverd voor 18 juni via mijn.dembozaak.nl. 
4. Heb je nog een theorie-examen onvoldoende? Deze kun je herkansen tot 14 juli. 
5. Blijkt een nog niet nagekeken praktijkexamen-opdracht onvoldoende nadat deze is nagekeken, dan ontvang je hierover bericht per mail. Je kunt dan niet meer mee voor diplomeren. 
6. Blijkt bij controle dat een onderdeel niet is ingeleverd, ook dan wordt jouw dossier dan niet verder in behandeling genomen. 

Voor studenten gestart in september ’20 geldt het volgende:
1. Alle (eerdere) praktijk-examenopdrachten in mijn.dembozaak.nl moeten minimaal een voldoende zijn of zijn ingeleverd op 18 juni. 
2. Praktijkopdrachten waarvoor de deadline nog niet is verstreken kunnen worden ingeleverd tot 14 juli. Deze worden nagekeken door jouw docent. Is de deadline in de module later dan 14 juli? Dan zul je deze wel uiterlijk 14 juli moeten inleveren. 
3.  De onderdelen keuzedeel, loopbaanoriëntatie, burgerschap en stageverslag moeten uiterlijk 30 juni zijn ingeleverd. Het kan zijn dat deze nog niet is beoordeeld als voldoende of voldaan. 
4. Heb je nog een theorie-examen onvoldoende? Deze kun je herkansen tot 14 juli. 
5. Blijkt bij controle dat een onderdeel niet is ingeleverd, ook dan wordt jouw dossier dan niet verder in behandeling genomen. 

Voor studenten uit de versnelmodule gelden de voorwaarden die daar staan vermeld.

VRAGEN
Vragen? Kijk dan op de site van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus. Hier vind je een toelichting op de maatregelen. Je kunt ons het beste bereiken via info@dembozaak.nl.

KEEP YOUR EYES ON THE PRIZE!

Stay safe, team MBOzaak

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *