• MBO-opleiding 3 | Commercieel medewerker

  Als commercieel medewerker werk je in de sales ofwel verkoop. Jij zorgt ervoor dat de koop wordt gesloten en dat alles goed wordt geregeld. Je belt, je mailt en je regelt veel voor klanten. Soms werk je mee aan speciale verkoop- en marketingacties. Je kan zowel in de binnendienst als de buitendienst werken. Vanachter je bureau heb je veel contact met klanten. Je belt, je mailt en je regelt veel. Je zoekt uit wat de klant wil en je zorgt ervoor dat hij dat krijgt. Je zoekt uit hoeveel het gaat kosten en hoe lang de levering duurt. Daardoor heb ik je ook veel contact met collega’s op andere afdelingen. Na al het overleg, doe je de klant een goed aanbod. Als de klant het aanbod ook goed vindt, dan stel je een verkoopcontract of orderbevestiging op. Maak jij de deal? De belangrijkste taken van een commercieel medewerker zijn:

  • Je verzamelt klant-, product- en marktinformatie
  • Je bereidt verkooptrajecten voor
  • Je gaat achter nieuwe klanten en opdrachten aan
  • Je voert verkoopgesprekken en doet voorstellen
  • Je doet prijsberekeningen en verzorgt ordertrajecten
  • Je onderhoudt je klantcontacten en zorgt voor de aftersales.

  Welke skills zijn belangrijk?
  Een commercieel medewerker kan goed luisteren naar de klant. Wat heeft iemand nodig? Vervolgens kun jij dat vertalen in een passend, goed aanbod, met accurate prijsberekening. Jij weet hoe je een fijne klantervaring kunt creëren en zorgt voor een goede communicatie tijdens de begeleiding van het ordertraject. Voor deze functie is het belangrijk dat je de klant, én de producten of diensten die worden verkocht, goed kent. Zo kun je de klant voorzien van goed advies.

  Wat kun je ermee worden?
  Na het afronden van de mbo-opleiding commercieel medewerker kun je aan de slag in de sales. Dat kan binnen allerlei verschillende bedrijven zijn, van een groothandel tot een webwinkel. Je kunt daarbij werken in een binnendienst, vanuit een kantoor of callcenter, of in een buitendienst, waarbij jij naar de klanten toe gaat. Overal waar iets verkocht wordt, of dat nu een product of dienst is, kan de werkplek zijn van een commercieel medewerker.

  Erkend leren. Een rijkserkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op. Het wordt overal (h)erkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan! Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen), staan in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register) en zijn lid van de NRTO. MBOzaak is dé expert in erkende en versnelde mbo-opleidingen.

  Versneld leren. In 15 maanden jouw diploma.
  Bijzonder aan onze opleiding commercieel medewerker is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden jouw diploma behalen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als commercieel medewerker óf door naar een mbo opleiding op niveau 4.

  Flexibel en effectief. In deeltijd leren.
  We werken met een bewezen deeltijd formule, die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt gemiddeld elke 2 weken 1 dag les, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage, maar ook effectief in het daadwerkelijk behalen van een mbo-diploma. Ga jij er ook voor?

 • FACTS & FIGURES

   

  Rijkserkend
  Ja, crebonummer 25874

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, gemiddeld 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 295,- per maand

  Studiebegeleiding
  Ja, studiecoaching

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 3

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)


PROGRAMMA.
MODULES COMMERCIEEL MEDEWERKER-3.
We gaan aan de slag met onderwerpen als marketing, sales, communicatie en economie, voor het erkende mbo-3 diploma commercieel medewerker.
Modules >> <<Examens
Inspelen op de customer journey Praktijkexamen: Marktpositionering
Praktijkexamen: Trends en ontwikkeling
Praktijkexamen: Customer journey analyseren
Marketing en communicatie Praktijkexamen: Marketing en communicatie-activiteiten uitvoeren
Praktijkexamen: Webcare
Het verkooptraject Praktijkexamen: Verkoopgesprek
Praktijkexamen: Ordertraject
Commerciële calculaties Praktijkexamen: Commercieel traject
Praktijkexamen: Acquisitie
Beroepsgericht Engels Vaardigheidsexamen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma van deze opleiding bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Download hier onze studiegids.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo- diploma in de kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt je aanmelden voor een toelatingstest.


STARTDATA EN LESDAGEN COMMERCIEEL MEDEWERKER

Lestijden: 9.30 uur tot 15.30 uur. Deze opleiding start ook in september 2023.

SWIPE NAAR RECHTS VOOR DE BESCHIKBAARHEID >>

Locatie >> Startdatum & Lesdag >> Inschrijven >> Beschikbaarheid
Utrecht & Rotterdam Nov 2023
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Feb 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Mei 2024
Lesdag volgt
Utrecht & Rotterdam Sep 2024
Lesdag volgt
STAGE. JE KUNT NU EENMAAL NIET ALLES UIT BOEKEN LEREN.

De stage is een onderdeel van erkende mbo-opleidingen. Wat kun je hier van verwachten?

Duur en variaties
Bij MBOzaak volg je een erkende en versnelde mbo-opleiding. Het is belangrijk om een stageplek te hebben vanaf het begin van de opleiding. De stage-uren kunnen het beste worden verdeeld over de duur van de opleiding. Bij voorkeur loop je gedurende de opleiding 1 dag per week stage. Je kunt jouw baan inzetten als stage, meelopen bij een bedrijf of aan de slag als junior.

Stage-opdrachten
Het stagebedrijf en jij stemmen samen af welke werkzaamheden je oppakt en welke eventuele vergoeding je hiervoor krijgt. Tijdens de stage maak je voor de opleiding een stageverslag, dat bestaat uit stageopdrachten, een logboek en voortgangschecks. Je maakt ook examenopdrachten op jouw stageplek, gerelateerd aan de modules vanuit de opleiding. Jouw stagebegeleider beoordeeld deze examenopdrachten via ons portal.

Erkend leerbedrijf
Een bedrijf moet een erkend leerbedrijf zijn om een stageplek aan te kunnen bieden voor een erkende mbo-opleiding. Is dat niet het geval? Geen nood. Dit kun je regelen via s-bb.nl. Het stagebedrijf kan hier een erkenning aanvragen, zodat zij jou een stageplek aan kunnen bieden. Via stagemarkt.nl vind je een overzicht van erkende stageplekken in jouw buurt.

Begeleiding stage
De begeleiding van de stage begint met de ondertekening van de praktijkovereenkomst (POK) door student, stagebedrijf en MBOzaak. Tijdens de opleiding evalueren we gezamenlijk de stage. We bespreken jouw voortgang en werken toe naar een succesvolle afronding.