• MBO-opleiding 3 | Begeleider specifieke doelgroepen

  Na het afronden van de mbo-opleiding “begeleider specifieke doelgroepen” (vanaf aug’22 heet deze opleiding begeleider maatschappelijke zorg) kun jij aan de slag binnen de zorg en welzijn. Als begeleider specifieke doelgroepen ondersteun je cliënten van allerlei leeftijden en achtergronden. Zij hebben te maken met (chronische) ziekten; zoals psychiatrische en psychogeriatrische stoornissen. Je luistert goed naar de cliënt en speelt in op zijn of haar zorgvraag. Zo probeer je de cliënt zo goed mogelijk te helpen en het zelfstandig functioneren te herstellen, behouden of ontwikkelen.

  Erkend leren. Een erkend mbo-diploma.
  Onze mbo-opleidingen leveren jou een erkend diploma op en wordt daarom overal herkend en is daarom een fantastische stap in jouw loopbaan. Het laat zien dat jij jouw kennis en vaardigheden beheerst en onderhoudt. Wij zijn erkend door het Ministerie OCW (BRIN-registratie en CREBO-erkenningen) en zijn opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO-register). MBOzaak is de expert in erkende en versnelde opleidingen, voor de beste all-in prijs.

  In 15 maanden jouw diploma
  Bijzonder aan onze opleiding begeleider specifieke doelgroepen is de korte studieduur. Je kunt in 15 maanden je diploma halen. Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw diploma begeleider specifieke doelgroepen. Je weet vanaf de start van de opleiding exact wat nodig is voor het diploma. Je kunt sneller aan de slag als begeleider specifieke doelgroepen óf door naar het hbo.

  Met meerdere startmomenten per jaar en meerdere locaties verspreid door het land kun je starten waar en wanneer het je uitkomt.

  MBOzaak in het kort. Dit zijn wij:
  VERSNELD
  Door een strak georganiseerde studie, behaal je versneld jouw mbo-diploma. Je kunt sneller aan de slag óf door naar het hbo.

  ERKEND
  Met een opleiding via MBOzaak behaal je een officieel, landelijk erkend mbo-diploma. Een mooie start van jouw toekomst!

  PERSOONLIJK
  Je krijgt elke 2 weken 1 dag les, in kleine lesgroepen. We werken met docenten uit de praktijk die jou persoonlijk begeleiden. Ook krijg je een vaste studiecoach toegewezen.

 • FACTS & FIGURES

  Rijkserkend

  Ja, crebonummer 25476 (vanaf aug’22 25780)

  Duur
  Versneld, 15 maanden

  Deeltijd
  Ja, 1 x per 2 weken lesdag

  Investering

  Vanaf € 235,- per maand all-in

  Studiebegeleiding
  Ja, vaste studiecoach

  Locatie
  Utrecht

  Niveau

  MBO niveau 3

  Leerweg
  Flexibele leerweg (OVO)


PROGRAMMA.
BEGELEIDER SPECIFIEKE DOELGROEPEN-3.
We gaan aan de slag met de volgende vakken en examen voor het erkende mbo-3 diploma begeleider specifieke doelgroepen-3. Het programma sluit je af met een eindgesprek ten behoeve van jouw afstuderen.
Modules >> Praktijkexamens >>
Professioneel werken Afstemmen van werkzaamheden
Werken aan deskundigheid
Bewaken van kwaliteitszorg
Ontwikkeling en omgeving Persoonlijke verzorging
Wonen en huishouden
Maatschappelijke zorg 1 Begeleiden bij (dagelijkse) activiteiten
Maatschappelijke participatie
Maatschappelijke zorg-2 Bijdrage leveren aan ondersteuningsplan
Methodiek en begeleiden Inventarisatie clientvraag
Dagbesteding
Onvoorziene en crisissituaties
Ondersteuningsevaluatie
EHBO EHBO voor volwassenen

MBO BASISMODULES
Het mbo basisprogramma bestaat uit de vakken Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap op niveau 2F. Meer weten over deze modules? Vraag dan onze gratis studiegids aan.

TOELATING | EEN PASSENDE VOOROPLEIDING
Bij erkende opleidingen gelden toelatingseisen. Je kunt daarom op deze opleiding instromen met een mavo-, lbo-, vbo- of vmbo-diploma in kadergerichte, gemengde of theoretische leerweg. Een overgangsbewijs van havo/vwo-3 naar of havo/vwo-4 is ook een geldige vooropleiding. Daarnaast kun je starten als je een mbo-opleiding op niveau 2 hebt gedaan. Geen vooropleiding? No worries. Je kunt een toelatingstest maken. Meld je aan voor de toelatingstest.