Het MBO-onderwijs. Welke leerweg past bij jou?


MBO-opleidingen: BOL, BBL en de derde leerweg

Flexibel en effectief bij MBOzaak.

Welkom bij MBOzaak! De leukste en snelst groeiende mbo-opleider van Nederland! Wij bieden opleidingen aan op mbo niveau 3 en 4. Het mbo-onderwijs kan op verschillende manieren worden ingericht. Zo heb je de beroepsopleidende leerweg (de BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (de BBL). Daarnaast bestaat er de derde leerweg, ook wel overig onderwijs genoemd (OVO). Of je nu kiest voor een opleiding volgens de BOL, de BBL of de OVO-leerweg, allemaal hebben ze als doel om jouw talenten en ambities te laten ontwikkelen!


De derde leerweg, wat is dat?

Een ideale werken-leren-combinatie.

Bij MBOzaak zijn de opleidingen ingericht volgens de derde leerweg. Ons onderwijstraject biedt een combinatie aan van zowel theoretische als praktische kennis. Veel van de theorie die behandeld wordt, pas je namelijk tegelijkertijd toe op jouw stageplek. In tegenstelling tot de BOL of de BBL-leerweg, volg je bij MBOzaak een versnelde opleiding in deeltijd. Dit betekent een strak en goed georganiseerde studieplanning. Je bent hierdoor flexibel in het verdelen van jouw tijd en aandacht. Zo is jouw mbo-opleiding gemakkelijk te combineren met je baan, gezin of stage.

In de schoolcultuur van MBOzaak kun jij via de derde leerweg dus versneld een erkend mbo-diploma op zak hebben. Dat is het succes van onze deeltijd formule. Vanaf de kick-off van jouw opleiding een stip op de horizon. Een effectieve missie die leidt tot ons hoge slagingspercentage. Klinkt goed toch? Lees verder en ontdek welke opleidingen we aan jou aanbieden.
MHBO COLLEGE: voor studenten onder de 23 jaar

MET EEN BOOST DOOR NAAR HET HBO.

Ben jij jonger dan 23 jaar en wil je onder persoonlijke begeleiding een versnelde mbo-opleiding volgen? Dan ben je bij MBOzaak aan het juiste adres! Met MHBO College volg je een mbo niveau 4 opleiding en word je ondersteund door jouw persoonlijke studiecoach. Er is extra aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden die je goed kunt gebruiken op het hbo. Wij zorgen voor een vast aanspreekpunt en korte lijnen tussen studenten en ouders. Je blijft niet met vragen zitten en kunt je 100% focussen op jouw opleiding. Je kunt het MHBO-programma koppelen aan 9 verschillende opleidingen. Lees meer over MHBO College op de specifieke pagina.
In deeltijd leren bij MBOzaak: hoe werkt dat?

Naast de BBL- en de BOL-leerweg, bestaat de derde leerweg (OVO). Wat houdt deze derde leerweg in?

Deze derde leerweg maakt het mogelijk om het onderwijstraject versneld en flexibel in te richten. Op deze manier kunnen studenten hun eigen prioriteiten stellen en hun studietijd grotendeels zelf inrichten. Vanaf het startmoment kijken we doelgericht en effectief naar de finish: het mbo-diploma.
Wat is het verschil tussen niveau 3 en 4?

Het woord ‘niveau’ zegt het eigenlijk al: een niveau 4-opleiding heeft een hogere inhoudelijke moeilijkheidsgraad dan een niveau 3-opleiding. Daarnaast volg je bij een niveau 3-opleiding de mbo-vakken Nederlands, rekenen en Loopbaanoriëntatie & Burgerschap. Op niveau 4 komt hier het mbo-vak Engels als verplicht onderdeel bij. Er bestaan uitzonderingen op de regelingen van de generieken vakken (mbo-vakken). Dit kun je nalezen op de specifieke opleidingspagina’s.
Wat is het verschil tussen MBOzaak en andere scholen zoals ROC, Capabel, NCOI, Scheidegger, LOI?

Bij MBOzaak kun je rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding tijdens je studie. We werken met vaste klassen en docenten. Ook wordt studenten studiecoaching aangeboden. Bij andere particuliere onderwijsinstellingen is dit minder het geval en zijn het aantal klassikale lessen beperkt. Daarnaast zijn de opleidingen die je bij andere scholen vindt niet allemaal CREBO-erkend. Hierdoor kan het snel lijken alsof je voordeliger uit bent, terwijl dit in werkelijkheid niet zo is. Bij MBOzaak zijn alle opleidingen officieel erkend door de overheid. Ook hebben de opleidingen een goede prijs-kwaliteit verhouding.
Waarom leidt onze bewezen deeltijd-formule tot een hoog slagingspercentage?

Omdat we onze mbo-opleidingen flexibel inrichten, hebben onze studenten de vrijheid om veel van hun eigen studietijd zelf te bepalen. Tijdens de opleiding heb je per 2/3 weken ongeveer 1 lesdag, én loop je 1 dag in de week stage. In totaal kun je uitgaan van ongeveer 25 lesdagen, verdeeld over 15 maanden. De momenten waarop je aan zelfstudie spendeert, bepaal je zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 6 uur per week. Dit valt dus allemaal goed te combineren met een gezin, baan of stage. Deze deeltijd-formule zorgt ervoor dat jij je tijd en aandacht goed kunt verdelen, én op een effectieve manier jouw mbo-diploma behaalt!